onsdag 18 maj 2022

17/5-22. Tack, Charlotte Sirc.

Ett stort tack till Charlotte Sirc som höll en föreläsning i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje (17/5-22) om hur författaren kan - bör - fånga förlagens och läsarens ögon. En viktig lärdom är; utan en kvalificerad lektör ska man inte vara i sin bokskrivarprocess.

Vi talade om texten, att stryka och skriva om. Vi talade om deltagarnas texter, hur de kommer framåt och vad man behöver fundera kring innan man sänder den till ett förlag. Vill olika förlag ha olika texter? Var passar just din text och hur ser din målgrupp ut? Hur behöver du tänka för att din text, din bok, ska läsas av den som du vill ska läsa den?

Vad är en testläsare och hur kan du har glädje av en sådan? Behöver du kanske flera textläsare? Vad är det för skillnad på en testläsare, en lektör och en redaktör? Vad behöver just jag? 

Charlotte Sirc hjälper författare att komma framåt med sin text. Skriver du och vill att din text ska bli en bok? Kontakta Charlotte för mer information om skrivandet, lektörsrollen och hur hon kan hjälpa dig att komma framåt med din bok.

Stort tack, Charlotte, för ditt besök i bokhandeln i Norrtälje.

Här hittar du kontaktinformation till Charlotte Sirc - https://versalis.se/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...