tisdag 10 maj 2022

17-21/5-22. Norrtälje litteraturfestival 2022.

Det är glädje att se hur Norrtälje litteraturfestival sakta växer framåt. Snart är vi där. 

Mike Lindblom peppar för poesin, han glöder, pratar med ungdomarna, lär sig nytt och njuter. Det syns att han gillar grejen. Jag är tacksam för hans glädje och medverkan i poesiprojektet. Glödande människor är guld för själen. Undrar du något om poesin under de här dagarna - eller om du vill vara med. Fokus ungdomar! Ring Mike Lindblom tfn 0703 331 293. (19-21/5-22)


Joanna Wåhlin är bibliotekarie och skrivpedagog. Hon är också en fröjd i projektet. Under festivaldagarna kommer hon att medverka i skrivpass på Kulturtorget. Workshops där tanken är poesi kommer att arrangeras. Text är viktigt, eller hur? Vi låter torget bli en lustfylld arbetsplats. Joanna jobbar på Biblioteken i Norrtälje, så hon har med sig sin arbetsgivare in i projektet. Biblioteken i Norrtälje är därmed en god samverkanspart i projektet. Det glädjer bokhandlerskan hjärta. Samverkan är guld för själen. (19-21/5-22)


Biblioteken i Norrtälje är också medverkande i föreläsningen med Nils Håkanson. Vi håller då till på Norrtälje stadsbibliotek, torsdag den 19 maj med start kl 1900, och ska lyssna på Håkanson som fått Augustpriset för Dolda gudar. Håkanson är översättare, vilket är en dold yrkesgrupp som gör det möjligt för oss att läsa världens litteratur.  Nils Håkanson översätter från ryska, men också från engelska, tyska, ukrainska och belarusiska till svenska. Han är därtill författare, förläggare på Ruin förlag och forskningsredaktör för Svenskt översättarlexikon. Under festivalen är hans fokus översättningskonsten, den som ger oss så mycket och är så viktig. Med glädje i kropp och själ ser vi fram emot detta. (19/5-22)


På fredagen kommer Svenska kyrkan att ha ett samtal mellan Mika Wallander och Omi Söderblom om böckerna som handlar om Nathan Söderblom, Helge Söderblom och diplomaten Staffan Söderblom (med Wallenbergaffären). Samarbeten med kyrkan gillas hos mig. Kontakta Svenska kyrkan i Norrtälje för mer information om det samtalet. (20/5-22)


Redan på tisdagen i festivalveckan inbjuder vi alla skrivande människor och blivande författare till en föreläsning om hur man vässar sitt manus för att få förlagen att nappa. Nyttig kunskap för den som vill ge ut en bok. Charlotte Sirc är proffset här. Hon arbetar som lektör och har givit ut flera böcker själv. Låt alla skrivande människor i vår bygd hitta till det evenemanget. Det blir kul. Vet du någon som skriver och kanske också vill ge ut sin text i en bok? (17/5-22)


Under veckan kommer flera författare att besöka oss. Poesi, författarsamtal, boksignering och litteraturglädje på längden och tvären är grejen på Kulturtorget, i bokhandeln, på bibblan och på Mariagården. Visst är det fantastiskt. (17-21/5-22)


Missa inte, missa inte! 


Anette Grinde 

Tfn 0708 905 731 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


Välkommen till 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i NorrtäljeVi tackar Norrtälje kommun, Norrtälje 400 år, Svenska Akademien och Roslagens Sparbanks stiftelser för stöd till Norrtälje litteraturfestival.

Vi tackar Sensus studieförbund, Biblioteken i Norrtälje, Svenska kyrkan Norrtälje, Café Rekommenderas, Kulturgruppen Kulturtorget och Mångfald Tillsammans för samverkan i projektet.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...