måndag 5 april 2021

Boksignering lördag 17 april 2021 - Ulla Nissen

Ulla Nissen
(fotograf Juliana Wiklund)Boksignering 
lördag den 17 april 2021 
kl 1200-1400 
Ulla Nissen 


Ulla M. Nissen är författare till två romaner om tuffa ungdomsfrågor i Elsaserien – De kommer ändå inte tro mig och Det måste gå

Ulla M. Nissens ungdomsromaner möter läsaren Elsa som kämpar med konsekvenserna av ett sexuellt övergrepp. Hon skuldbelägger sig själv och skäms. Samtidigt pågår livet med kompisar, skola, fotbollsträningar och annat som hör en tonårings vardag till. En romans med grannen Isak blir allt djupare, men Elsa har svårt att tro att han verkligen menar allvar.

Berättelsen skildrar våndan och kraften i en ung förälskelse och visar vad onödiga missförstånd kan föra med sig. Det är en historia om vikten av att prata och reda ut innan det går för långt. Det är handlar också om vikten av att bryta tystnaden om det svåra, om att lägga skulden där den hör hemma, och om den tuffa vägen ut ur förtvivlan till en framtid utan skuld och skam. Det är en gripande och hoppfull ungdomsroman som belyser problematiken i att tiga efter övergrepp, och hur viktigt det är att lyfta upp obekväma frågor till ytan. 

 Ulla Nissen har också släppt den första delen i bokserien för hästälskande barn 9-12 år – Hilma och den luriga ponnyn. Del två kommer framåt vårkanten. 


Hilma önskar en lugn och trevlig ponny, som i sitt förra ridstall. I stället får hon ta hand om en ponny som ingen annan vill sköta: den luriga Harry. Hur kunde hon ens tacka ja till att bli hans skötare?

Nästan lika omöjlig verkar tjejen som heter Vicky vara, hon som mest bara är taskig och elak. Och som om det inte vore nog har Hilma råkat anmäla sig till en rykttävling där hon ska delta med Harry, medan hon antagligen kommer att utstå ännu mer hån från Vicky. Tur att hon trots allt har vännen Maja på sin sida.

Hilma kommer aldrig att klara tävlingen om hon först inte lär sig att hantera den bångstyriga Harry. Men så sakta börjar hon inse att ponnyn kanske inte är så omöjlig ändå.

Hilma och den luriga ponnyn är den första delen i Ulla M. Nissens bokserie om Hilmas upplevelser både på och bredvid hästryggen. Genom Hilma får läsaren hänga med på upptäckter i hästens fantastiska värld, men också känna igen sig i andra av livets utmaningar.


Vi håller till utomhus. Kläder efter väder. 

Vänligen håll god distans! #boksignering #ullanissen #hoiförlag #hilmaochdenlurvigaponnyn #kläderefterväder #tvåmetersregeln #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #smultronstället #visitsweden #visitroslagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...