torsdag 19 augusti 2021

Boksignering 21 augusti 2021 - Malin Tyberg - kl 1200-1400

Boksignering Malin Tyberg. 
  • Nollad. 
  • Att leva mellan. 
  • När mammor dör. 
Lördag 21 augusti 2021
Kl 1200-1400. 
Utomhus. Kläder efter väder . 


Malin Tyberg har skrivit poesi - "Att leva mellan" samt är medförfattare till "När mammor dör". Nu - sprillans ny - också boken Nollad. 

Nollad
(utgiven juni 2021). 
Mamma ligger på en smal säng och stirrar upp i taket medan främlingar i ambulanskläder trampar runt i lägenheten. Ett första minne som etsar sig fast hos barnet som står bredvid. Hon är horungen, pundarungen, den lilla tiggaren som har en viktig uppgift. Att skydda hemmet och se till att mamma aldrig blir utan piller, aldrig nollas. Det fungerar en tid, men blir allt svårare. I skolan krävs att hon ska prata, något som är omöjligt då alltför mycket finns att dölja. Slutligen tystnar hon helt och allt rasar. En berättelse om ansvar, skuld och kärlek. Om att stå bredvid missbruket, växa upp och bli sin egen. Det medberoende barnets röst. Malin Tyberg har lång erfarenhet av att möta barn och unga, som förskollärare, pedagogisk ledare och skolledare. Erfarenheter hon har tagit med sig vid skrivandet. Boken är en autofiktiv roman med inslag av fakta, inspirerad av författarens egen uppväxt.


Att leva mellan - handlar om när närstående tärs av psykisk ohälsa som leder till missbruk. När mamma snart ska dö i cancer. Vilka tankar kommer då? Dikter från barnet som stod bredvid och blev kvar. Om att leva mellan det friska och det sjuka och att klara sig igenom trots allt. 
 
Malin Tyberg är poet, författare och skolledare. Från början var skrivandet nödvändigt för att klara dagen, senare ett sätt att uttrycka kreativiteten. Dikterna berör ofta aktuella händelser i samhället, utsatthet, livet och döden. 

Hon skriver även prosa. Ett av de pågående projekten, ett äventyrsmanus, skrivs tillsammans med yngsta sonen. 2020 var ett händelserikt år med debutboken "Att leva mellan" och medverkan i, bland annat, den självbiografiska antologin "När mammor dör." 

När mammor dör är fylld av viktiga berättelser om mammor och hur det påverkar livet när de går. 

2021 var Nollad redo för läsarna. Nu är den här. 


Malin startade ett eget företag, Lilly Förlag och gjorde debut på Poetry Slam-scenen som tog henne till Uppsala Finalen 2021. 

Diktsamlingen är självbiografisk, Malin förlorade sin pappa i cancer då hon var 8 år. Tre år senare fick mamman samma sjukdom och avled då Malin var 19 år.

Du hälsas varmt välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje på lördag för att samtala med Malin Tyberg om de frågor hon skriver om, om hennes poesi, om skrivande eller kanske bara köpa en signerad bok. #närmammordör #attlevamellan #malintyberg  #nollad  #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #norrtälje   #kulturiroslagen #kulturtorget  #VälkommentillNorrtälje  #välkommentillbokhandeln  #sensusnorrtälje #kläderefterväder  #vihållerdistans  #tvåmetersregeln 


Boksignering Malin Tyberg. 
Lördag 21 augusti 2021
Kl 1200-1400.
Utomhus. Kläder efter väder.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...