torsdag 12 maj 2022

Vad är demokrati?


Vad är demokrati
som alla talar om? Hur gammal är den? Vad har det med oss att göra? Är demokratin hotad? Läs den här boken och du kommer förstå varför demokratin är så värdefull!  

En bok som förklarar på ett sätt som passar både små och stora läsare (från ca 5 år).    

Författare: De Castro, Marisa
Illustratör: Kourtoglou, Chroistos
Översättare: Pascalidou, Alexandra   
             


När börjar vi tala med barnen om statsskick, diktatur och demokrati? När börjar vi tala om frihet, rättvisa och ansvar? När pratar vi om vem som ska bestämma?

Ja, vi pratar med barnen i tidig ålder, förstås. Det är då vi formar, fostrar, berättar och samtalar om livets viktiga frågor. Vid köksbordet, på toa eller vid läggning kanske det kan passa med en bok där bild och text kan leda till många viktiga frågor. Visst gör samtalet med barnen skillnad? Du, som vuxen, förälder eller annan närstående kan verkligen göra skillnad. 

Vem ska bestämma egentligen? Och hur? Får barnen och föräldrarna vara med och forma sina liv? 

Visst är det fint att det finns barnböcker för livets viktiga frågor? Idag är en viktig dag att prata demokrati och medmänsklighet med ditt barn. En barnbok är bra att ha i handen då. 

A.. 

Välkommen till 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje#vadärdemokrati #alexandrapascalidou #marisadecastro  #vombatförlag     #vimåsteprata #barnböcker 6-9 #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #sensusnorrtälje #välkommentillnorrtälje #demokrati 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...