onsdag 25 maj 2022

28/5-22. Pia F Davidson. Thoras arv.


Lördag 28/5-22  kl 1200-1400. 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
välkomnar
Pia F Davidson

för att möta läsare och berätta om och signera sina romaner Thoras arv, Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets, Vänner i död, Vänner i nöd och Astrids resa.

Välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs. 



Om Thoras arv. 

Året är 1944 och tvillingarna Thora och Thor är arton år. De har växt upp som föräldralösa i det lilla samhället Charlottenberg vid den norska gränsen. Thora arbetar på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer, surrogatkaffe och sällskapshungriga, inlagda soldater. En dag kommer morbror Finn in och ber om en ljusskygg tjänst. 


En vecka senare vinkar Thora av Thor på Charlottenbergs station. Båda vet att han aldrig kommer att återvända. Ethels liv har rasat samman, från att ha varit stark, vacker och framgångsrik, känner hon sig ful, ensam och oduglig. På väg till sin fars, Thors begravning, hamnar hon i en syrenhäck, där stöter hon ihop med Morgan. Mellan dem uppstår en okomplicerad vänskap. Tillsammans försöker de reda ut bakgrunden till de alarmerande foton och dokument hon hittat efter sin far.  

 

Pia F Davidson har skrivit fem skönlitterära böcker. Idén till Thoras arv fick hon när hon rotade i sin morbrors och mammas efterlämnade brev och foton. Deras berättelser från krigsåren har bildad grund för manuset. De flesta scener är uppdiktade men Thoras och Finns karaktärer är beskrivna ur verkligheten, liksom Ingeborgs café, där författaren själv vistades som barn. 


Pia F Davidson har tidigare skrivit: 

  • Så tuktas en svinpäls, 
  • I likets vänkrets, 
  • Vänner i död, 
  • Vänner i nöd och 
  • Astrids resa.



Välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs. 






#piafdavidson #thorasarv #såtuktasensvinpäls #iliketsvänkrets #boksignering #sensusnorrtälje #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #kulturiroslagen #kulturtorget  #visitroslagen #visitsweden 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...