torsdag 6 maj 2021

Det sjunde korset - Anna Seghers


Vi läste nyligen Transit av Anna Seghers. Det var en särskild upplevelse om flykt, hopplös väntan och hur långsamheten tar oss i besittning. Och hur pappersexercisen var (och är) absurd. Vi hade många goda samtal om Transit

Länk till ord om Transit i denna blogg: 



Nu är Anna Seghers Det sjunde korset, från 1942, här. Skriven där och då, nyutgiven nu. Också den rör flykt. Den är utgiven i flexband (mjuk) med den fina fingertoppskänsla som omger Nilsson förlags böcker. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje för ditt exemplar. Det sjunde korset har utgivningsdag 10/5-21 så titta in i butiken för beställning av ditt exemplar. 


*** *** *** 

En natt rymmer sju fångar från koncentrationslägret Westhofen. Lägrets kommendant låter göra kors av sju plataner man nyligen beskurit. Korsen är avsedda för de sju männen sedan de infångats. Men en av männen Georg genomför rymningen trots oerhörda svårigheter. Det sjunde korset förblir tomt. Det kommer att stå som symbol för motståndet, för människans möjlighet att segra över sina förtryckare.  

Det sjunde korset, utgiven första gången 1942, är en modern klassiker; en gastkramande thriller som bidrog till att varna världen för den skrämmande verkligheten i Nazityskland. Nu i reviderad nyutgåva med förord av litteraturkritikern Jens Christian Brandt.


*** *** ***

Följ oss, ring oss, tala med oss - delta i våra aktiviteter!

tfn 0708905731

mejl;  info 😏 roslagensbokhandel.se 

hemsida;  roslagensbokhandel.se 

instagram;  @roslagensbokhandel 

blogg; https://bokbloggerskan.blogspot.com/

Facebook; Facebook - Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje



*** *** ***  

#transit   #annaseghers  #detsjundekorset  #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #smultronstället. #visitsweden  #visitroslagen #roslagenspärlor #norrtälje

#folkbildningförmig är att läsa och samtala, ja, att möta svåra frågor tillsammans med andra.



Mitt Roslagen 6 maj 2021.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...