lördag 1 maj 2021

Hardcore history; slutet är alltid nära - Dan Carlin

 

Hardcore history; slutet är alltid nära - Dan Carlin

Han har kallats världens bästa storyteller, poddaren och journalisten Dan Carlin. I Hardcore history ger han djupdykande och underhållande svar på några av historiens tuffaste frågor. 

Det som varit ett ständigt närvarande hot ända från bronsålderns slut är frågan om mänsklighetens överlevnad. Kan det vara så att vi går samma öde till mötes som alla andra civilisationer före oss? Här flätar Dan Carlin på ett fascinerande och färgstarkt sätt ihop historia, nutid och framtid. Han gör historien levande och är en mästare i att gå på djupet.

Några av frågorna som avhandlas är: Skapar tuffa tider tuffa människor? Kommer vi att drabbas av pandemier som dödar en stor del av befolkningen igen? Klarar mänskligheten av att hantera vapen utan att förinta sig själv? Kommer den tekniska utvecklingen vid någon tidpunkt att ha nått sin peak? Varför har vi, sedan tidernas begynnelse, alltid trott att död och förstörelse väntar runt hörnet?


*** *** ***

#historia #fantastiskaanalyser  #humor  #litteratursomgörskillnad 

#dancarlin #hardcorehistory #harperlife

#roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #sensusnorrtälje #kulturiroslagen 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...