fredag 14 maj 2021

Bokhandeln erbjuder praktikplats i butiken


Vill du praktisera i en butik som säljer böcker och gärna utvecklar sin avdelning för aktiva kulturarrangemang? Butiken har en avdelning för nya böcker (nedre våningen) och en för begagnade böcker (övre våningen). Butiken genomför kulturarrangemang som t ex föreläsningar, bokcirklar och boksigneringar - vi är öppna för förslag om fler typer av arrangemang som hör böcker och kultur till. 

Vilka uppgifter skulle du vilja vore dina? Ser du andra uppgifter du gärna vill göra och skapa kunskap inom så går det fint att lämna förslag på andra uppgifter. Praktikanten kan vara med kunder - eller avstå, om det passar personens personlighet, uppgifter, antal dagar/tid i butiken, tid/omfattning och situation bättre.

Uppgifter kan t ex vara;

- skriv text till hemsida/blogg, facebook och instagram - att skriva om böcker, författare, litteraturpriser och annat som hör böcker till
- ansökan om bidrag för kulturarrangemang
- marknadsföring

- kundservice; att hjälpa kunder att hitta rätt i butiken
- eller kanske uppgifter helt utan kundkontakt

- marknadsföring; dina förslag & din kunskap
- marknadsföring; flygbladsutdelning

- inköp; förslag på inköp av böcker och andra varor till butiken samt hitta bra leverantörer till detta

- engagemang i bokcirklar & andra aktiviteter. Ge gärna förslag!
- engagemang för boksignering, föreläsningar, poesiläsning eller andra författarengagemang (kontakter med författare & förlag). Ge gärna förslag!
- läsa böcker & skriva reflektioner om din läsning. 

- registrering/inventering av böcker i butiken
- registrering/inventering av böcker i antikvariatet

- städa/diska, damma, putsa fönster
- möblera i butiken

- sy tygpåsar eller annat.

- måla/teckna av det fantastiska huset och annat kopplat till bokhandeln eller vår vackra lilla stad
- fotografera huset och annat kopplat till bokhandeln eller vår vackra lilla stad

- dina förslag

Vi tar gärna emot en praktikant i butiken. Ja, en person som vill bidra med sin kunskap, glädje och engagemang, som vill utvecklas själv och lära sig något om att arbeta i just den här bokhandeln.

En praktikant är en person som vill lära sig nytt, kanske för att hen utbildar sig, för att hen varit arbetslös länge eller på annat sätt söker praktik från arbetslivet.

Omfattningen kan deltid 20-100% och under kortare eller längre tid, efter praktikantens förutsättningar, typ av arbete,  med mera. Utgångspunkten är att du är på plats i butiken, även om du inte har omfattande kundkontakt. 

Är den här praktikplatsen något för dig, så hör av dig till bokhandeln via mail. Vi träffar dig gärna för att höra vad du vill och hur du tänker kring praktik i bokhandeln. 

Ansökan ställs till;

i n f o @ r o s l a g e n s b o k h a n d e l . s e 

Berätta t ex varför du söker platsen, vad du är duktig på, vad du vill lära dig, hur länge du vill praktisera och vem du är. Besök gärna bokhandeln för att skapa dig en bild av platsen. 

Anette Grinde
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
tfn 0708 905 731

w w w . r o s l a g e n s b o k h a n d e l . s e 







#arbetsträning #praktikplats #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #enriktigbokhandel #norrtälje #svemester



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...