söndag 9 maj 2021

Hjälpas åt - Andreas Bergh & Ola Skogäng

 

Glöm egoism och roffarkapitalism marknadsekonomin är ett sätt att hjälpas åt! I denna seriebok guidas läsaren genom forskningen kring marknadsekonomi, välfärd, klimat, bistånd och mycket annat.

ANDREAS BERGH är forskare vid Institutet för Näringslivsforskning och vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, kolumnist i Dagens Nyheter och har skrivit en lång rad böcker.

OLA SKOGÄNG är serieskaparen bakom Theos Ockulta Kuriositeter.


Hjälpas åt
Andreas Bergh & Ola Skogäng

Ahh, jag vill ha två, säger kunden. Det skiner i ögonen på honom. Det här blir så bra, så bra. Det här är något att tala om. Så väldigt, väldigt bra - även för den som knappt läser. 

Det här är alltså en tecknad serie, en bok för vuxna om nationalekonomi - eller marknadsekonomi. Stort och smått, sånt som spelar roll. Ja, den är även för yngre, förstås. Den är tecknad och lättillgänglig. 

Det är en bok om hur saker hänger ihop. Hur vi är och tänker i olika roller. Vad ekonomi är. Jag blir lycklig (ja, lite arg också) när jag läser om hur det är och hur vi är. Marknad är ett elände men också en nödvändighet. Väst och syd - eller rika och fattiga - har olika förutsättningar, utvecklingsgrad, och påverkar varandra. Det är väldigt mycket som spelar roll. Nationalekonomi och marknad är stort, viktigt. En del av det diskuteras här. 

Så himla bra, tänker jag, när frågor görs lättillgängliga för fler. Både för vuxna och ungt folk. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

A..
#hjälpasåt #olaskogäng #andreasbergh #timbroförlag #nationalekonomi #tecknadeserier  #merkunskapåtfolket  #peppelipepp 

#roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #smultronstället. #visitsweden  #visitroslagen #roslagenspärlor #norrtälje #sensusnorrtälje #sensusstudieförbund 

#folkbildningförmig är att läsa och samtala, ja, att möta svåra frågor tillsammans med andra. Samtal är magi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...