onsdag 21 april 2021

Små människor, stora drömmar. Greta Thunberg - Maria Isabel Sanchez Vegara


När Greta Thunberg var liten hade hon stora drömmar om vad hon ville bli när hon blev stor. En dag hörde hon talas om klimatkrisen som kunde förstöra hela planeten. Vad skulle hända med hennes och alla andra barns framtid då?

Så började Gretas resa och kamp för klimatet som engagerat och inspirerat miljontals barn och vuxna över hela världen. Det blev starten till en ännu växande rörelse och allt började med att Greta bestämde sig för att ingen är för liten för att höja sin röst och stå upp för sin framtid. Ingen är för liten för att säga till de vuxna politikerna vad de behöver göra. Ingen är för liten för att starta något stort.

För första gången i serien Små människor, stora drömmar lyfts en samtida och ännu levande person fram. Greta har på bara några år blivit en världskänd inspiratör och klimatkämpe. Hon har varit nominerad till Nobels fredspris och tilldelades 2019 priset "Author of the Year" av Storbritanniens största bokhandelskedja samt blev utsedd till Time Magazines "Person of the Year".

Små människor, stora drömmar är unikt illustrerade böcker om inspirerande kreatörer, forskare och andra förebilder. De brukar passa barn i åldern 3-7 år.

Jag (bokhandlerskan) tänker att den här serien är väldigt viktig. Vi, barn och vuxna, behöver förebilder. Den här serien berättar om viktiga inspiratörer. Här läser vi om Greta Thunberg som är en ung kvinna som verkligen har gjort skillnad för många. Hon har startat en världsvid rörelse, fått världen i gungning och skrapat i många av oss. Hon berör och upprör. Hon är krass och talar om viktiga frågor. Hon påverkar världens politiker och ledare. Hon är en enskild människa som visar att även en sådan kan få med sig andra - här i något positivt - och göra skillnad. Det är viktigt med förebilder, goda sådana som man också kan identifiera sig med. Greta är verkligen en sådan. 

Här finns härliga illustrationer av Anke Weckman och en viktig text av Maria Isabel Sanchez Vegara. Det här är en typ av böcker som kan göra stor skillnad för både dig som vuxen och för ditt barn. Det är en bok som påverkar. Jag hoppas att ni läser den tillsammans och samtalar om dessa innehåll. 

A..





#MariaIsabelSanchezVegara  #Småmänniskorstoradrömmar  #GretaThunberg   #AnkeWeckman

#roslagensbokhandel #norrtälje #enriktigbokhandel #visitnorrtälje #visitroslagen #Norrtälje50år #låtossfiramedchampagne #vihållerdistans


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...