tisdag 27 april 2021

Att skriva deckare - Elisabeth George


Den amerikanska deckardrottningen Elizabeth George delar här med sig av råd och tips för den som vill lära sig att färdigställa en kriminalroman.

"När Skriv på! gavs ut 2005 hade jag inte en tanke på någon uppföljare. Men efter att ha undervisat på skrivarkurser och framträtt på författarkonferenser i ett antal år, började jag inse att en bok om skrivprocessen med en av mina romaner som exempel på de olika stegen skulle kunna bli till nytta för den som är intresserad av romanförfattande eller av hur just jag har tagit mig an den komplicerade uppgiften att skriva en brittisk kriminalroman.”

I femton kapitel med exempel hämtade ur sin egen arbetsprocess med romanen Stråk av rött tar hon upp viktiga beståndsdelar som researchen, karaktärerna, landskapet, dialogen, perspektivet, strukturen och utvecklingen, byggandet av en scen och mycket mer. Om Skriv på! var en bok för nybörjare i skrivandets konst är Att skriva en deckare en fördjupning i ämnet och mer specifikt inriktad på kriminalromanen som genre.

I bokhandeln gillar vi läsare. Vi gillar också författare, alla människor som skriver. De som skriver kort eller långt, skrämsel eller skoj. Vad vore vi utan författare? 

Men, hur gör man? Kan vem som helst bli författare? Hur kommer man rätt i ordningen? Hur ser processen ut i skrivarhantverket, egentligen? Det är väl inte bara att skriva?

Ja, både ja och nej, kanske. Jag rekommenderar skrivarkurser och jag rekommenderar skrivarböcker.

Varför inte läsa Elizabeth George bok Att skriva deckare?

A...


#elizabethgeorge #attskrivadeckare #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #smultronstället #visitsweden #visitroslagen #roslagenspärlor #Peppelipepp #visitnorrtälje
Mitt Roslagen 22 april 2021 
Klicka på bilden för att 
komma till tidningen. 
Bokhandlerskan ordar på sid 40.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...