tisdag 20 april 2021

Boksignering fredag den 14 maj 2021 - Rose Tillberg Mattsson - Hotelldirektören utan minne


Boksignering fredag den 14 maj 2021

Kl 1300-1500.

Rose Tillberg Mattsson


Del 3. Hotelldirektören utan minne

Del 2. Hotelldirektören är tillbaka

Del 1. Hotelldirektören

Det här är den tredje boken i serien om änkan Beatrice "Bebe" Samuelsson. Beve var barnhemsbarnet som inte följde de oskrivna reglerna i ett brukssamhälle i 60-talets Sverige. I Hotelldirektören utan minne får vi följa huvudkaraktären efter att hon hamnat på sjukhus efter en egenhändigt gjord abort som så när kostade henne livet.

Hotelldirektören utan minne beskriver en stark kvinna i 40-års-åldern i ett mansdominerat samhälle. Hon är inspirerad av Rose Tillberg Mattssons egen farmors livsresa från barnhemsbarn på Södermalm till hotelldirektör i Häverödal, Hallstavik.

Rose Tillberg Mattsson är född och uppväxt i en arbetarfamilj i Hallstavik. Hon debuterade 2014 med en novell på Ordberoende Förlag, vilken utsågs till en av de bästa i recensionen av Jean Bolinder på DAST Magazine, maj 2014. I dag har hon publicerat ett tiotal noveller på olika förlag. I november 2017 utkom första romanen Hotelldirektören. År 2019 utkom Hotelldirektören är tillbaka

Rose Tillberg Mattsson är legitimerad gymnasielärare i svenska och textil design/textilslöjd och arbetar heltid på gymnasieskolan i Hallstavik. Allt skrivande sker på fritiden. 

I verkligheten träffade Rose aldrig sin farmor, trots att de bodde nära varandra. Ett telefonsamtal som varade en timme är all kontakt dem emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...