onsdag 14 april 2021

Elesiv och de förbjudna fåglarna - Sanna Larén och Ida Abrahamsson

I det stora kastanjeträdet mitt på torget bor Elesiv. Hon har byggt sig ett hus av gammalt bråte som ingen längre vill ha. En dag får hon besök av Annie och Anders. De är där för att sälja jultidningar, men avbryts snart av en röst nerifrån torget. Mannen som bestämmer i den lilla staden har stegat upp på en scen med ett viktigt meddelande:

- Alla fåglar ska förbjudas! De är för färgglada, flaxiga och högljudda och passar inte in.

Tillsammans med barnen i staden beslutar sig Elesiv för att rädda fåglarna. Även om de vet att det är ett farligt uppdrag.

Elesiv och de förbjudna fåglarna är varm berättelse om barns vilja att stå upp för det de tror på. Oavsett vad de vuxna säger.
 (Förlagets beskrivning).


Författare: Larén, Sanna 
Författare: Abrahamsson, Ida 
Formgivare: Lundquist, Alexandra 
Illustratör: Abrahamsson, Ida


Tänk, om man hade ett sådant kreativt sinne som många illustratörer har. Underbara ungar, fåglar, bus och galenskap. Det spritter i kroppen, både vad gäller texten och vad gäller bilderna. Det är smått och pillrigt, stora penseldrag, detaljer och magi. Det gör mig så innerligt glad att förlag ger ut så mycket härliga barnböcker, där barnen och föräldrarna får läsa och prata tillsammans, titta på bilderna, undra och återkomma. Det är så vackert. 

Den här boken passar till barn i åldern 3-6 år. Sätt er i en skön soffa, dra ihop er tillsammans och njut av berättelsen. Det skapar verkligen mer både för barn och förälder (eller den vuxne som läser med barnet). 

Ett ämne att prata om i läsningen är förstås demokrati och diktatur. Vem är det som bestämmer egentligen? Vem får finnas och vem får inte? 

Pepp för fin läsning! 

A..

#Elesivochdeförbjudnafåglarna #SannaLarén och #IdaAbrahamsson  #roslagensbokhandel #norrtälje #demokratiskasamtal #barnböcker 3-6 år #idusförlag 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...