söndag 16 januari 2022

19-21/5-22; Vill du leka med språket? Skriva poesi? Vill du framföra din text på stadens lilla torg i maj 2022?

Haiku är en kortdikt, en kortform av poesi som rymmer en upplevelse. Det är ett minimum med ord för ett maximum av innehåll. Den kommer från Japan, kan gärna innehålla ett ord som anger en årstid och en överraskning på slutet. Den kan förmedla en känsla. Eller kanske finns det inga måsten? 

Poesi - haiku - är en lek med språket, med respekt för dikten. Finns det några måsten, eller är det bara en lek? Vi vill uppmuntra människor till att skriva poesi. Vi vill också uppmuntra dem till att läsa sin text inför andra. 


Att stå på en scen och läsa sin text kräver mod. För någon är det lätt, för någon annan är det ett stordåd. Vi vill uppmuntra den som vill att delta. Att skriva, att läsa och att våga tillsammans. Det skapar en stark känsla att skriva och att sedan läsa sin egen text med stolthet och glädje. 


Vi söker samarbete med skolan, kommunen och med kyrkan i Norrtälje. Vi vill gärna bidra i tanken kring att barnen och ungdomarna skriver eller får möjlighet att skriva och framföra poesi. Poesiformen haiku är minimalistiskt, men annat är förstås också möjligt. 


Om kommunen (t ex biblioteket), skolan, lokala organisationer och/eller kyrkan ordnar aktiviteter med poesiskrivande för ungdomarna kan vi erbjuda en plats som scen för läsning, för den som vill. 


Syfte; uppmuntra ungdomar att upptäcka poesin genom det egna skrivandet och att uppträda inför publik

Målgrupp; den som vill skriva poesi, fokus ungdomar

När; skrivande januari-maj 2022

När; läsning 19-21 maj 2022 

Var; Kulturtorget – Lilla torget i Norrtälje


Arrangemang; Norrtälje litteraturfestival 19-21 maj 2022 


Arrangör; 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Mångfald Tillsammans (ideell förening)


Sensus studieförbund Norrtälje



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...