söndag 11 juli 2021

Simon - hemligheternas mästare - Malin Lindén & Emma Svalander


Simon är en riktig mästare på att bevara hemligheter. De flesta hemligheterna är roliga och tanken på dem får honom att fnissa. Men det finns mörka hemligheter också, sådana som gör att Simon får ont i magen … Simon – Hemligheternas mästare är en historia om psykisk ohälsa och att växa upp för fort.

😏

  • Författare: Lindén, Malin 
  • Illustratör: Svalander, Emma 
  • Redaktör: Vegna, Sarah

😏


Simon - hemligheternas mästare - Malin Lindén & Emma Svalander


Det går bra för Simon till slut, men först är det tufft. Han kämpar, han förstår inte, han försöker och han har hemligheter som han borde berätta för någon vuxen, tex farmor eller fröken. Också jag får ont i magen när jag läser men tänker att det här är en bra och viktig bok att läsa tillsammans med barnen. Högläsning. Tillsammans. För möjligheter till prat. Det kan ju gälla andra frågor, det kan ju gälla en kompis eller det kan ju gälla en själv. Det behöver inte vara exakt lika, men den är ruggigt bra som samtalsbok. 

Den här boken är för barn i åldern 6-9 år och jag tänker att den är bäst som tillsammansläsning. 

Det går bra för Simon och hans pappa till slut. De får hjälp. Det är verkligen viktigt att prata med någon vuxen när livet tuffar till dig. 

Malin Lindén och Emma Svalander har gjort en schyst barnbok om en viktig fråga. Det tackar vi för. 

A.. #barnböcker 6-9 år #högläsningsbok #simonhemligheternasmästare @malinmarialinden @emmasvalander #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #fantastiskabarnböcker Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...