fredag 9 juli 2021

Hälsningar från - Den franska lavendelgården & den italienska olivlunden - Jo Thomas

Hälsningar från - Den franska lavendelgården - Jo Thomas

Del och hennes man Ollie har flyttat till en underbar liten by i Provence. I flera år har de försökt att få barn men inte lyckats, och flytten till Frankrike är tänkt att bli början på ett annat slags liv. Men saker och ting blir inte som de tänkt, och bara sex veckor efter att de anlänt packar de flyttbilen igen. Samtidigt som bilen rullar ut genom grinden inser Del att hon inte alls vill lämna Frankrike och att hon och Ollie längtar efter helt olika saker. Ollie återvänder till England och plötsligt är hon själv i det något förfallna huset, med ett lån att betala och bara några små lavendelplantor som sällskap. Vad ska hon göra? Efter att ha hittat en gammal receptbok hos den sympatiske antikhandlaren Fabian börjar hon baka. Men kan verkligen hennes nya intresse hjälpa henne att komma över det förflutna och hitta riktig lycka?

Den franska lavendelgården är en berättelse om en kvinna som, bland blommande lavendelfält i Provence, återtar sitt liv.


#Denfranskalavendelgården   #JoThomas  #feelgood  #provence   #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel   #välkommentillbokhandeln  #välkommentillnorrtälje   


Hälsningar från - Den italienska olivlunden - Jo Thomas

Du kan köpa nästan vad som helst på nätet numera. Ruthie Collins råkar köpa en italiensk gammal gård. Samtidigt som hon kämpar mot en revirbevakande get och svåra regnskurar bara för att lyckas komma in genom dörren på gården så ringer hennes expojkväns ord i öronen. Hon är dum, impulsiv och ansvarslös. Men Ruthie tänker inte ge honom rätt, hon ska skapa sin drömtillvaro, kosta vad det kosta vill. Först måste hon bara bli vän med sin temperamentsfyllde granne, Marco Bellanouvo och hans familj. Och därefter kvarstår endast den lilla detaljen att hon ska lyckas ta hand om en hel olivodling. Men när årstiden växlar och det är dags att sätta nya plantor kommer både oliver och kärlek att växa i medelhavsvärmen.

Den italienska olivlunden är en berättelse om en kvinna som går sin egen väg och hittar lyckan där hon minst anar.


#Denitalienskaolivlunden  #JoThomas  #feelgood  #Italien   #roslagensbokhandel  #enriktigbokhandel   #välkommentillbokhandeln  #välkommentillnorrtälje   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...