söndag 18 juli 2021

Fyrvaktarna - Emma Stonex


T
re fyrvaktare försvinner spårlöst - vad hände egentligen?  

Cornwall, 1972. På nyårsafton lägger en båt till vid fyren på otillgängliga Maiden Rock, en klippa mitt ute i havet. Men ingen kommer för att möta båten. Inne i det låsta fyrtornet hänger kläderna på sina krokar och bordet står dukat - men de tre fyrvaktarna är spårlöst försvunna. Fyrens alla klockor har stannat på 8.45.

Tjugo år senare har Helen, Jenny och Michelle fortfarande inte fått några riktiga svar på vad som hände deras män i fyren. Men när en författare dyker upp i byn för att gå till botten med mysteriet får de en chans att berätta sin sida av historien. Hemligheter kommer upp till ytan och sanningar förvandlas till lögner när vi lägger pusslet om fyrvaktarna som försvann och deras sista tid i tornet.

Emma Stonex har skrivit en roman där luften är tung av salt havsluft och underliggande spänningar. Det är en berättelse om isolering och besatthet, om verklighet och illusion och om vad som krävs för att hålla hoppet vid liv när allt ser som mörkast ut.   


❤ 

#Fyrvaktarna  #EmmaStonex   #sekwaförlag  #roslagensbokhandel  #norrtälje  #välkommentillbokhandeln   #välkommentillnorrtälje   #kulturiroslagen  #baraensidatill  #spänning  #cornwall  #läsbaraläs  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...