torsdag 8 juli 2021

Långfärdscykling - Kornelia Thörn & Robin Lyne


  • Långfärdscykling - Kornelia Thörn & Robin Lyne

Vill du också följa vägen och se vart den leder? 

Långfärdscykling ger dig en introduktion till att resa med cykel. Här finns allt du behöver för att ge dig av på både kortare turer och längre äventyr. Steg för steg får du lära dig grunderna i att välja cykel och tältplats, varvat med inspiration och tips på turer från olika delar av världen.

Utmana dig själv, lär dig att bara packa det viktigaste och upptäck vad du kan ha för nytta av en raggsocka i Sahara. Personliga reseskildringar och fotografier blandas med handfasta tips om navigation, första hjälpen och terräng. I takt med att dina kunskaper växer går resorna allt längre bort. Följ med genom Sverige och ut i Europa. Se Island, Italien och Balkan.

Cykla bland luftballonger i Kappadokien, försvinn in i ett disigt Sydostasien och klättra upp på världens tak: den 4 000 meter höga Pamirplatån i Tadzjikistan. Inspireras av att leva nära naturen, upptäcka kulturer och träffa vänner för livet. Färdas på stigar, grus och asfalt genom solsken, regn och blåst. Det här är boken för dig som vill utforska världen på nytt.

😏

Att äventyra är evinnerligt vackert. Att cykla genom landskapet, se sig omkring, skapa nya lärdomar och upptäcka världen - både borta och hemma - är vackert. Man behöver inte trampa långt, man kan nöja sig med sitt eget nära. Långt, som i några hundra mil, ger dock något annat. Det ger en stillhet, ro. Det ger andra sorters upptäckter. Det ger nya miljöer, nya möten och nya landskap att passera. Att cykla långt är mer än att bara cykla. 

Långfärdscykling innehåller kunskap och inspiration. Vi är alla olika och väljer olika riktning, material och planeringsmängd. Den här boken innehåller både fakta och känsla. Författarna delar något av sina resor, men också deras kunskap och erfarenhet kring, mat, vatten, tält, planering, väder, navigation och mycket annat. Att äta gott, sakta trampa framåt, njuta solens värme och möta människor är fantastiskt. Det hittar du här, i denna bok. De visar vägen till något unikt här. 

Det här är en bok att läsa från pärm till pärm, för dig som vill njuta och lyssna till andras erfarenheter. Den passar sig väldigt väl för den som funderar kring en kortare eller längre cykel resa, vare sig det är här hemma nära eller som en längre tur. Ja, även om du redan varit ute på en tur eller tre. Vi blir aldrig fullärda. Vi har alltid mer att lära av den som rest på sitt sätt, som inte är riktigt likt det som är på mitt. 

Punkafix är en bra grej att kunna. Det går också bra att lära sig allt och annat allteftersom. Ja, kanske genom att ta med boken på färden. 

Eller läs den vid ditt köksbord. 

Att läsa är att resa. Att cykla - äventyra en aning - är magi. 

Långfärdscykling är fin, nyttig och inspirerande. Själv blir jag oerhört ressugen igen. Ja, med egen kraft, egen kropp och med cykel, förstås. 

Läs, bara läs. Njut, bara njut. 

A.. 
😏 #Långfärdscykling  #KorneliaThörn & #RobinLyne #naturkultur @naturochkultur #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #norrtälje #kulturiroslagen #hemester #svemester #roslagenspärlor
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...