torsdag 1 juli 2021

Min katt Koozy - Anastasia Qarawani & Maja Kastelic


Min katt Koozy  

Anastasia Qarawani & Maja Kastelic

(barnbok 3-6 år) 

Ibland händer det att någon man älskar plötsligt försvinner. En morgon vaknar en pojke och upptäcker att hans älskade katt Koozy är borta. Många dagar går och hur han än letar och ropar kommer Koozy inte tillbaka. Vad är det som har hänt? Var har Koozy tagit vägen? Till slut blir han tvungen att hitta ett sätt att hantera sin förlust.

Anastasia Qarawanis berättelse om att mista någon man tycker om, med stämningsfulla illustrationer av Maja Kastelic, belönades år 2018 med Etisalat-priset för bästa arabiska barnboksproduktion och har nu utkommit på svenska!

😏 

Min katt Koozy  Anastasia Qarawani & Maja Kastelic

Det här är en vackert stillsam barnbok om saknad. Att leta, att sörja, att se att också andra har det svårt. Det är ju då också en bok om livet, händelser i livet som vi alla drabbas av. En katt eller en människa försvinner, något annat känslomässigt starkt händer och vi måste försöka förstå. När det också händer andra kanske man lättare kan förstå att man inte är ensam och kan trösta varandra. Det är fint, viktigt och tänkvärt. 

Illustrationerna är i en stillsam, stämningsfull färgskala. Den är dov, sorgsen, men ändå väldigt vacker. Boken lämpar sig väl för de små barnen (ca 3-6 år) och bör kunna generera nya tankar och fina samtal. 

Av barnböcker blir man glad. 

A.. 


#barnböcker 3-6 år  #MinkattKoozy   #AnastasiaQarawani   #MajaKastelic
#roslagensbokhandel  #enriktigbokhandel  #handlalokalt  #norrtälje  #välkommentillbokhandeln  #dinlokalabokhandel  #välkommentillnorrtälje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...