måndag 16 september 2024

Vi pratar om sverigefinnarnas historia i Roslagen.


En helt vanlig #måndag i #september pratas det med #sverigefinnar och #hembygdsfolk om #lokalhistoria och #dokumentation av berättelser (16/9-24). 

Det sprudlar om deras tankespår. Det gäller bara att samla sig och skriva om en berättelse i taget. Det finns plats för hundratals berättelser, så man kan formulera sig i lagom takt. En efter en. En i taget, tillsammans med andra. Eller själv på sin egen kammare.

Sverigefinnarna talar ofta om bastun. Kanske kan det vara ett inledande tema? Eller hur man ser på språket eller den nya platsen. Vem är du där du är? Var du någon annan när du kom?

Vill du vara med och prata om skrivandet och dokumentationen av sverigefinnarnai Roslagen?

Information: fredag 11 oktober 2024, kl 0900-1030.

Var: Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Vem: du som vill delta i projektet - att skriva, intervjua, samla berättelser om sverigefinnarnas liv, glädje och vedermödor i Roslagen.

Föranmälan: tfn 0708905731 (sms går bra), info@roslagensbokhandel.se eller i bokhandeln i Norrtälje. (För att vi arbetar med kultur där.)

Målbild framåt: samlade berättelser för föreläsningar, minnen, samtal, arkiv, mm.


Ny medlem! Bokhandelns vänner. Medlemskap i bokhandelns vänner kostar 150 kr för 2024-2025 och ger dig tillgång till rabatter på böcker och (billigare) aktiviteter i bokhandeln. Du blir medlem genom att swisha medlemsavgiften till nr 123 075 3715 (bokhandeln). Ange din mailadress som meddelande.



Välkommen till #Kulturtorget #platsendärsamtalförs där #roslagensbokhandel och #MångfaldTillsammans arbetar för KulturarviRoslagen #kulturiroslagen och #merkulturåtfolket #kulturiroslagen på #kulturtorget 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...