fredag 13 september 2024

12/9-24. Rapport. Samtal om dokumentation kring människor, trakt, byar och händelser - fokus Roslagsbro.


En grupp människor från Roslagsbro möttes för att tala om att skapa, dokumentera, fotografera, spara, intervjua och berätta. 

Någon talar om kon som åkte på båten till Stockholm, någon om skitviken, någon om människor och någon om platser. Vi pratar om att dokumentera människor och bygd, skriva ner berättelser och göra dem tillgängliga för fler. Det bubblar av minnen när gruppen börjar tänka och prata med varandra. Det finns minnesglädje här. Vi pratar om fastigheter, byar, somrarnas barndomskompisar från Stockholm, laga skifte, affärer och bönhus. Vem minns vad, egentligen? Och, vem kan skriva ner berättelserna? 

Har du en berättelse? Är du den som ska berätta, intervjua eller skriva? Vill du vara med och samla forna tiders sanning eller skrönor? Eller vill du hellre berätta om hur vår tid ser ut idag? Kanske är du den som vill gå till arkiven och forska kring människor och bygd. Eller är du en mästare på fotografier? 

Hör av dig till anette.grinde @roslagensbokhandel.se eller titta in i bokhandeln vid Lilla torget i Norrtälje - om du - i stort eller smått - vill vara en del av berättandet om Roslagen. 



En helt vanlig #torsdag i #september pratas det med #steriksgille #roslagsbroshembygdsförening och #sverigefinnar om #lokalhistoria och #dokumentation av berättelser (12/9-24). Välkommen till #Kulturtorget #platsendärsamtalförs där #roslagensbokhandel och #MångfaldTillsammans arbetar för #kulturiroslagen och #merkulturåtfolket 

#KulturarviRoslagen #kulturiroslagen #roslagsbro #steriksgille #roslagenshembygdsförening #kulturtorget #kulturarviroslagen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...