lördag 21 september 2024

Algot och sticklingkompisen. Ingela Ek & Agnes Turesson. (3-6 år)


Algot och sticklingkompisen. 

Ingela Ek & Agnes Turesson.

Algot och sticklingkompisen är en mysig och rolig bilderbok om palettblad med fakta och humor för både stora och små.

Kan Algot få den lilla växten att överleva bland en växtdödande pappa, en stor katt och vuxenrumpor?


Algot och sticklingkompisen. Ingela Ek & Agnes Turesson.

Ja, tänk om man hade gröna fingrar. Det skulle jag vilja ha. Ibland tänker jag att man inte måste det, att man kan odla ändå. Jag har ju varit på Annes odlingslott och hon säger ibland att hon inte kan växterna, att hon inte vet hur man gör och vad de heter. Hennes trädgård är ändå väldigt fin. Där växer både blommor och mat, det är både vackert och matigt. Jag blir väldigt glad över hennes trädgård.

Algots faster Kajsa verkar ha gröna fingrar. Hon är i varje fall väldigt duktig på att odla växter. Algot är hos faster Kajsa ibland och han får en växt av henne. Han lär sig, tillsammans med sin mamma och pappa, hur man gör och han tar ordentligt ansvar för växtens väl. Det är en fin berättelse, med allvar, kunskap, kärlek och oro. Det slutar förstås väl, trots förödelse, vidbränd mat och en pappa som inte får komma i närheten av växten. Och ja, vi ska inte tala om vad katten ställer till med. 

Det här är en fin bok. Den är kunskapsbärande med små faktarutor, fin med härliga illustrationer och rolig med små defekter på människorna i berättelsen. De fina illustrationerna ger texten fler nyanser. Samspelet mellan text och illustrationer är fint. Ingela Ek och Agnets Turesson har gjort en fin bok, som passar barn i 3-6 årsåldern. Det tackar vi för - utan barnböcker är vi inget alls. Tack! 


Författare: Ek, Ingela.
Illustratör: Turesson, Agnes.
Utgivningsdatum: 20240510.
Ålder: 3-6 år.
Förlag: IDUS.

#algotochsticklingkompisen #ingelaek  #agnesturesson #idusförlag #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs  #välkommentillnorrtälje #barnböcker  3-6 år





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...