torsdag 26 september 2024

Lisen vill ha en hund! Helena Eriksson och Erika Berggren. (3-6 år).

Lisen vill ha en hund! 

Helena Eriksson och Erika Berggren.

3-6 år.



Lisen vill ha en hund. Hon har bara en lillebror. Och en allergisk pappa. Manal har en hund, Pluto, som Lisen brukar få leka med. När Lisen en dag inte får följa med Manal hem känns livet orättvist! Men så kommer Lisen på hur hon ska kunna få en egen hund. Innan dess behöver hon träna. På något riktigt ... Fast träningen går inte riktigt som Lisen har tänkt sig.


Visst är det ganska många barn som vill ha djur under sin uppväxt? En hund är ju fint, men kanske är det  svårt och mycket jobb? Nästan som att ta hand om sin lillebror. Ja, man kan ju träna på vad som helst, bara det ger resultat. Det gör det här.

Boken innehåller bus, skratt, tårar, många kaksmulor, kiss på kuddarna och slut på ledsamheterna. Den har en fin berättelse - om vad det kan innebära att skaffa hund - och passande illustrationer. Text och bild matchar varandra fint. 

Det här är en bok att läsa tillsammans med en 3-6-åring som vill ha djur - eller inte vill ha djur. Det är helt enkelt en bok att läsa tillsammans med det barn du har i din närhet. Det kan ge anledning till samtal och funderingar, tex om bortslarvade barn, oreda i hemmet, smulor, att sitta vid bordet, kladd, bra sovplatser, lek i trädgården, med mera, med mera. 

Glöm inte att läsa en barnbok för ett barn i din närhet idag

A..


Författare: Eriksson, Helena
Författare: Berggren, Erika
Illustratör: Berggren, Erika



#Lisenvillhaenhund #HelenaEriksson och #ErikaBerggren #idusförlag 3-6 år #barnböcker #hund #allergi  #hundallergi #kaksmulor  #roslagensbokhandel #kulturtorget 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...