lördag 28 september 2024

Brooklyn. Colm Tóibín.

 Brooklyn. Colm Tóibín.

Jag tänker på samtalet om boken, hur fint, konstruktivt och lugnt det var. Jag tänker på orden, berättelsens innehåll, dess riktning och varför. Jag tänker på hur deltagarna i rummet fördjupade sig, lyfte texten, höll sig helt och hållet till bokens och samtalets ramar. 

Vad är det som finns i texten (massor, liv och händelser), vad skulle ha behövts för en ändrad tonart? Behövde vi den tonarten, med fångandet av känslorna eller kunde vi åstadkomma det själva? Varför, varför inte? 

Hur är hon beskriven, hur ser tiden ut och vad är platsernas skillnad? När är boken skriven och när är den översatt? Varför? Vill vi läsa mer av författaren för att se hur han utvecklats i sitt författarskap? (Ja!)

Det var vackert. Samtalet var vackert. Tack.


27/9-24. #Brooklyn  #ColmTóibín #bokcirkeln #kulturtorget #roslagensbokhandel #magiskasamtal #platsendärsamtalförs #välkommentillnorrtälje 




Fredag 11 oktober 2024, kl 0900-1030. Samtal om dokumentation kring lokal historia - människor, trakt, byar och händelser i Roslagen - fokus sverigefinnarna i Roslagen (som bott i Sverige länge, med finskt ursprung). Var: Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Vem: du som vill delta i projektet att skriva, intervjua, samla berättelser om sverigefinnar i Roslagen. Kostnadsfritt. Föranmälan. Tfn 0708905731 eller mail till: anette.grinde@roslagensbokhandel.se

(Sverigefinnar: Bosatta i Sverige med finskt påbrå (1-4 generationer). Ursprungligen, dom flesta kom som krigsbarn, flyttade hit på 50-70-talet eller senare. Modersmål för de första generationerna är finska.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...