söndag 8 september 2024

Tänk om alla hade jättelånga rumpor! Lena Forsman & Anette Eliasson. (3-6 år)

Tänk om alla hade jättelånga rumpor! 

Lena Forsman & Anette Eliasson. (3-6 år)


Vivi är sju år och expert på  att dagdrömma. Alla säger att hon är  i sin egen värld , men hon brukar bara sitta och fantisera om hur världen skulle kunna se ut.

En dag börjar Vivi fundera på hur det skulle vara  om alla hade långa rumpor, alltså jättelånga rumpor! Folk skulle väl krocka med varandra hela tiden?  Och skulle det ens gå att sätta sig på  en vanlig stol? Helknasigt!


Illustratör: Forsman, Lena

Författare: Eliasson, Anette


Ovanstående är förlagets beskrivning av boken.


Tänk om alla hade jättelånga rumpor! 

Lena Forsman & Anette Eliasson. (3-6 år)


Småglin tänker så det knakar och det kan hända även när man borde koncentrera sig på skolan. Vivi kanske spårar ur i sin tanke, men hon har ju ändå rätt. Och hon kanske inte ens är ensam om att spåra ur? Det är dessutom en ganska ofarlig urspårning. Ja, den kan drabba vem som helst, kanske t o m en vuxen. 


Anette Eliasson och Lena Forsman har, tillsammans med IDUS bokförlag gjort en fin bok för barn i åldersgruppen 3-6 år. Den är tokig, rolig och har fina illustrationer. Jag tänker att det kan bli en hel del fnys och skratt när vi läser Tänk om alla hade jättelånga rumpor! tillsammans med barnen. Det kan förstås dyka upp nya frågor, nya tokigheter och en del allvar i läsningen. Kanske drar barnets fantasi iväg i nya riktningar.



#tänkomallahadejättelångarumpor #anetteeliasson #lenaforsman #barnböcker 3-6 år #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs #norrtälje #välkommentillnorrtälje 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...