söndag 25 augusti 2024

Värdedrakarna : Alfred vågar vara snäll. Cornelia Kindmo. Hanna Ingvarsson. (3-6 år).

Värdedrakarna : Alfred vågar vara snäll. 

Cornelia Kindmo. Hanna Ingvarsson.


Färgglädje, med nya detaljer att upptäcka vid nästa läsning! Och med en fantasisaga som heter duga. 

Ibland säger kunderna att allt är så tillrättalagt nuförtiden, kan det inte bara vara en saga?

Det här är en saga om att vara snäll. Den är inte tillrättalagd, tänker jag, som samtidigt undrar vad en saga utan tillrättaläggande - ämne -  egentligen skulle vara. Så, såtillvida är den ändå tillrättalagd, annat är inte möjligt. 

Värdedrakarna är rolig, tokig och har ett självklart budskap - var snäll, det är bäst för både dig och mig. Den har illustrationer för barn, med fantasi, detaljer och färg. Tänk, att vara drake och kunna spruta såpbubblor, eld eller blomster. Den som kunde det är speciell. 

Ja, vi har alla unika förmågor, vilken är din? Ska vi prata om hur olika det känns när någon är dum eller snäll?

Värdedrakarna - Alfred vågar vara snäll - passar finfint till barn i ålder 3-6 år.

Cornelia Kindmo har skrivit. Hanna Ingvarsson har illustrerat. Tillsammans med ditt bokförlag har de skapat en läsglad barnbok för fantastiska stunder med de små och sprudlande barnen. 



Värdedrakarna : Alfred vågar vara snäll. Cornelia Kindmo. Hanna Ingvarsson.

Draken Alfred bor bland Skogsfolket  långt ute i skogen. Alfred kan något som ingen annan kan.  Han kan spruta såpbubblor. Stora och starka bubbliga bubblor som barnen älskar att studsa på. I skogen bor även draken Erik och hans kompisar.  De brukar reta Alfred för hans bubblor. Men en dag råkar Erik ut för en olycka.  Ska Alfred våga vara snäll trots att Erik retas?


Det här är första boken i serien Värdedrakarna som bygger på våra värdegrunder. I delen om draken Alfred får vi lära oss vikten av att vara snäll.



#Värdedrakarna #Alfredvågarvarasnäll #CorneliaKindmo #HannaIngvarsson #dittbokförlsg #barnböcker 3-6 år #roslagensbokhandel #välkommentillnorrtälje #kulturtorget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...