fredag 23 augusti 2024

23/8-24. Tack. Frukost. Make democracy great again.

Fredag 23/8-24, kl 0900-1100.

Kaffe, te, mackor, ost, tomat, gurka, koppar, vatten, tallrikar, bestick. Med mera. Tretton gånger spring i trappan. Så blir det när man har dåligt minne eller inte får med sig allt på ett bräde. Att springa är ändå hälsosamt, så det gör ju inte så mycket.

Ommöblering i rummet.

Vänner, gamla och nya. Intresserade. Och samtal i fridsamma termer. 

Disk, städ, röj.

Återställd ordning. 

Åter till bokhandels dagliga uppgifter.


Återigen fick vi ett samtal om ämnen som lyfter själens väl. Demokrati, aktivism, människor och hopp. Det som gör skillnaden är människor som gör, de som tar ansvar för sig och situationen.

Samtal som dessa ger mig ett lyft i hjärtat och bubbel i blodet, det gör mig glad. Möten - små ringar på vattnet, igen och igen ger oss mer kunskap, mer möjligheter och för oss närmre varandra..

Det är människorna som gör och deltar som är ljuset, det är det som ger hopp och skapar skillnad. 

Tack, för en god och gemensam morgon i bokhandelns vardagsrum, med frukost och demokratiskt inskärpta tankar. 

Vi ses på måndag, för ett fortsatt samtal om viktiga frågor. 




Föranmälan. 
Om jag inte vet om du eller någon kommer, eller hur många som kommer, så kan jag inte arrangera. Jag kan inte be någon lägga tid, kraft och lust på att duka, skriva manus, resa långväga eller ens kort. Jag kan inte göra och försöka. Det krävs anmälningar och intresse, annars är det ingen poäng med görandet. Tack, för att du anmäler dig i tid. 

Din anmälan är bindande. 
Swishnr 123 075 3715 går till bokhandeln, som vidarebefordrar hela beloppet till den ideella föreningen Mångfald Tillsammans som arrangerar mötet, lägger tid och pengar för arrangemang, marknadsföring, fika,  iordningsställande av lokalen, teknisk utrustning,  mellansamtal och sånt. En anmälan är sålunda alltid bindande. Jobbet görs, är gjort, för dig. Om arrangemanget ställs in, vilket är sällsynt, t ex pga sjukdom hos en föreläsare, kan inbetalda anmälningsmedel flyttas till ersättningsdatum för aktiviteten eller omvandlas till ett presentkort för annan aktivitet i föreningen om ersättningsdatum inte finns. Inbetalda medel återbetalas ej. 

Bokhandelns vänner.
Medlemskap i bokhandelns vänner kostar 100 kr för 2024 och ger dig tillgång till rabatter på böcker och aktiviteter i bokhandeln. Du blir medlem genom att swisha medlemsavgiften till nr 123 075 3715 (bokhandeln). Ange din mailadress som meddelande..





#demokratiskasamtal  #MakeDemocracyGreatAgain #JanScherman #roslagensbokhandel  #kulturtorget #demokrati #vimåsteprataomdemokrati #sensusstudieförbund 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...