lördag 4 november 2023

6/2-24. Demokratiska samtal. Att vara följeslagare i Israel/Palestina

Vi äter tillsammans och pratar om Israel/Palestina och några av de förutsättningar som finns där

Det bor människor där, både i Israel och Palestina. Barn, kvinnor och män som vill leva sina liv i fred och frihet. De vill odla, skörda, fostra barn till fantastiska vuxna, utbilda sig till läkare, lärare och bibliotekarier, gå på bio, fika på stan och njuta hav och natur. Det bor människor, sådana som du och jag, där. 

Sverige sänder följeslagare i det ekumeniska följeslagarprogrammet till området. Följeslagarprogrammet drivs av Kyrkornas världsråd och syftar till att skapa fridsamma samhällen och mindre våld. Ögon utifrån gör skillnad. 

Vad. Samtal om att vara följeslagare i Israel/Palestina.

Lisa besökte området hösten 2023 och fick avbryta sin vistelse p g a kriget mellan Hamas och Israel. Hon är förstås präglad av sin upplevelse, som vi får ta del av under ett samtal hos oss. Ann besökte området 2022/2023, under tre månader. Båda var följeslagare, men har påverkats olika pga situationen i området. Lisa och Ann berättar, vi lämnar tid för frågor och samtal. 

När. Tisdag 6 februari 2024, kl 1815-1945.

Var. Wallins Kaffestuga,  Kulturtorget Norrtälje. 

För vem. För dig som vill lära dig mer. För dig som har kunskap att dela med andra. För dig som vill lyssna på andras kunskap, de som har mött människor och folk. För dig som tror på varje människas del i den större helheten. För dig som vill leva på ett klot som mår väl, där varje människa är viktig och spelar roll. För dig som vill delta i samtal om samhällsviktiga frågor. 

Föranmälan krävs till bokhandeln: tfn 0708905431 eller mail till infoలroslagensbokhandel.se (meddela vad du vill äta, när du anmäler dig.) Vi planerar plats och maten görs i ordning just till dig. Betalning av maten görs till kaffestugan vid träffen.

Vegetariskt alternativ. (information & kostnad inom kort)
Animaliskt alternativ. (information & kostnad inom kort)

Träffen ingår i temaserien demokratiska samtal som lyfter samhällsviktiga frågor om demokrati. 

Arrangör. Mångfald Tillsammans - tillsammans med Wallins Kaffestuga, Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje och Sensus Studieförbund. 


#demokratiskasamtal #ekumeniskaföljeslagarprogrammet #mångfaldtillsammans #kulturtorget #wallinskaffestuga #sensusstudieförbund  #sensusnorrtälje 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...