fredag 9 februari 2024

Verket. Anna Ringberg.När Hanna en feberhet natt somnar ifrån sin bebis börjar underliga saker att ske. En ålderdomlig skallra dyker upp från ingenstans och pinglar kusligt när man leker med den. Lukten av brandrök gör sig plötsligt påmind och en kyla sveper genom lägenheten.

Hanna står ensam och tillvaron rämnar. Då träder Alona, "Djurens Jesus", fram för att rädda henne. Men starka krafter sätter hela samhället i gungning. Polisen står maktlös och schäferhunden City Lights markerar på helt fel ställen ... Snart härjas Värmdölandet av bränder: V som i vansinniga, O som i ologiska.

Hur slåss man mot en osynlig fiende? Vad är det för eld som kryper ända in i själen? Och vilka är de mörka krafter som hotar att förgöra oss?

Verket är en roman om vad som kallar på oss från det fördolda och om skapandets sällsamma kraft. Mörk, morbid och alldeles magisk.

Anna Ringberg, född 1980, debuterade 2010 med romanen Boys, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris och översattes till flera språk. Verket är hennes tredje roman.

Om Anna Ringbergs författarskap har den norska stjärnförfattaren Ingvild H. Rishöi sagt: "Varför pratar inte alla om Anna Ringberg hela tiden? Det borde de!"#spöken #Swedenborg #konstverk #andevärlden #medium  #övernaturligt #moderskap #skapande #underjordisk #konstnärlig #skräckberättelse

#verket #annaringberg #bookstrappublishing 

#roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...