lördag 3 februari 2024

Driftens väg. Lise Tremblay.

 


Driftens väg. Lise Tremblay.

Relationer som har gått i stå, förälskelse som försvunnit, åldersskillnader som blivit för påtagliga. Fem äldre kvinnor vars förhållanden har avslutats eller är på väg att ta slut.


Driftens väg blickar de tillbaka och ser framåt, synar relationerna som de har fastnat i och varit beroende av, skammen över att lämna och lämnas. De får hjälp av vissa vänner och överges av andra, söker upp kvinnor som de en gång fick sina män att gå ifrån.


Med sitt signifikativt lika karga som sylvassa språk är Lise Tremblay en mästare på att skildra och granska relationers hierarki.

 

Lise Tremblay är född 1957 i Chicoutimi i Québec. Hon debuterade 1990 och har utkommit med åtta böcker som har belönats med ett flertal priser. Hon räknas idag till en av Québecs främsta författare och återkommer i sitt författarskap till frågor om klass, stad och land, familj, ensamhet och relationer. 


På svenska introducerade Lise Tremblay 2015 med Hägern och har därefter utkommit med Huset på Saint Pauls vägSaguenay och Djur.Författare: Tremblay, Lise

Översättare: Svahn, Elin

Formgivare: Alm, ThomasÅhh, se där! Men, så fantastiskt fin den är. Så liten, så ljuvlig och så vacker. Den vill vi läsa, njuta, glädjas över. Kanske vill vi också tala med varandra om den? Ja, en bokcirkelbok kan detta absolut vara. Låt oss se, låt oss se! 
#driftensväg #lisetremblay #kulturtorget #platsendärsamtalförs #roslagensbokhandel #elinsvahn 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...