fredag 9 februari 2024

Låt skogen leva. Nora Dåsnes. (9-12 år)

Låt skogen leva. Nora Dåsnes. (9-12 år)


Bao och hennes klasskompisar brukar vara i den lilla skogen vid skolan på rasterna. En dag får de reda på att det finns planer på att förvandla skogen till en parkeringsplats! Hjälp! 

Bao inser att hon måste organisera en motståndsrörelse och får kompisarna Tuva och Linnea med sig. Men fattar Abdi och de andra varför det är så viktigt att rädda skogen? Och hur ska hon få de vuxna att förstå allvaret och lyssna på henne som bara är 12 år? 

Låt skogen leva är en berättelse om att vara tillräckligt stor för att förstå vad som händer, men för liten för att tas på allvar. 


Nora Dåsnes är ett nytt stjärnskott på den nordiska barnbokshimlen. Hon är utbildad vid Kingston University i London, och bor i Oslo där hon arbetar som grafisk designer. Hennes debutbok Vita lögner, röda hjärtan har översatts till åtta språk och nominerats till en rad priser.Jag läser den här boken för att jag undrar hur ungdomar har det. Och för att jag intresserar mig för aktivism, miljön och naturen. Jag läser för att jag funderar mycket kring förändringsarbete. Jag läser för att jag har upptäckt Nora Dåsnes, som en fantastisk illustratör och författare. 


Den innehåller tankar om ungdomens tid, om kärlek och vänskap, om vuxna som inte förstår och om hur man gör när man försöker och försöker det som man vill. Det gäller att inte ge upp.


Läs, bara läs! #låtskogenleva #noradåsnes #alfabeta #barnböcker 9-12 år 

#roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs #aktivism #klimatförändringar #civilolydnad 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...