fredag 23 februari 2024

Låt oss hålla oss till ämnet.

Hej, kära vänner.

För bokcirkelns och gruppens bästa skulle jag vilja att vi påminner oss själva att vi talar om boken och dess innehåll. Inte bra eller dåligt, utan vad den innehåller. Tänk på fördjupningen när du läser. Ta med dig din kunskap till samtalet. Låt oss hålla oss till ämnet. Och låta alla komma till tals. 


Jag ber att alla har läst hela boken, det gör skillnad för det goda samtalet. Och att alla har med sig fördjupningstänket. Vad säger boken? Vad berättar författaren? Vilka frågor har du hittat? Jag ber också att vi försöker låta bli att prata om det privata, att vi tänker på att hålla oss till boken. Det är lätt att dra åt sidan, men det blir ibland för många sidospår och för mycket privat. Det blir knapp tid kvar till boken. Det är boken som är ämnet. Vi pratar om den här boken, slirar inte iväg till andra böcker.


Jag är också tacksam för att vi inte googlar under mötet. Varje telefonpill stör samtalet. Behöver du googla någon fråga, gör det innan eller efter mötet. Ju bättre förberedd du är, desto bättre blir vårt allas samtal. Var och en gör skillnad, både för samtal och djup.


Låt alla få plats. Stanna i boken. Det är var och ens ansvar att det blir just så. Låt oss tillsammans bli det bästa vi kan bli.


Svårt, ja, men låt oss försöka. Det är bara för boken bokcirkelsamtalet är tänkt. Att lyssna på de andra i rummet är en nyckel, och att ta med dig din fördjupning in i samtalet.


I andra samtal finns andra ämnen, som privata insikter och lustar, folkdräkter, miljö, skog, judarnas livssituation, palestinska liv, yttrandefrihet, med mera. I bokcirkeln är boken och var och en i rummet hela vårt fokus.


Låt oss hålla oss till ämnet. Låt oss fördjupa oss i just den här boken.


Njut solen. Njut dagen. Njut läsning. Njut samtal. 


A..



#bokcirkeln #bokvalsbordet #kulturtorget #samtalberikar #fördjupandesamtal #roslagensbokhandel 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...