lördag 17 februari 2024

Det levande. Vi pratade. Vi fikade. Någon berättar om vilka kakor som passar bäst

 Det levande



Vi har talat en hel del om naturen i bokhandeln. I en studiecirkel för några veckor sedan talade vi om Det levande. Vi talade om natur lokalt, nationellt och globalt. Sen lyssnade vi till författarna på bibblan (i arrangemang av Roslagens Naturskyddsförening) och nu pratade vi igen i en bokcirkel. Alla samtal blir olika, var och en lyfter olika frågor och vi ser olika på kunskap och företeelser. Vi fattar olika, helt enkelt. Det ger otroligt mycket kunskap, eller kan ge, beroende av hur man läser och begrundar. Hur ens intresseområde ser ut spelar roll för samtal och kunskap. Eller hur vi är.


Vi pratar om skogen. Ämnet drar iväg till artdatabanken, granbarkborren och skogsägare. Vi pratar om invasiva arter, värme, parkslide och om kommunens göranden eller inte. Vi pratar om stenrösen och poängen med regeln. Vi pratar om små samhällen som hjälps åt, rospiggars sinnelag och gemensamma funktioner i tider av kris. Vi pratar om hur fest (!) kan bidra till god by- eller huskänsla och ge nycklar till framtida krisberedskap. Vem kan vad i byn? 


Vi fikade. Någon berättar om vilka kakor som passar bäst till te respektive kaffe. Oj, tänker jag, det har jag aldrig fattat. Är det också kopplat till kunskap och intresse? Det vi gillar ser vi till att lära oss mer om. Kakorna var goda till teet igår. 


Jag hör skvaller om att Naturskyddsföreningen i bygden ska fortsätta att tala om Det levande genom en skogsvandring där deltagarna läst boken. Håll utkik efter deras program som nog kommer snart. Boken finns i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Samtal (och medföljande fika) är guld för själen. Samtalade människor i lugn och ro är magi.


Tack, tack. 


A..





#detlevande #kulturtorget #platsendärsamtalförs #roslagensbokhandel 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...