lördag 5 november 2022

Anomalin. Hervé Le Tellier

Synonymer till anomali är t ex avvikelse, oregelbundenhet, inkongruens, undantag, motsägelse, orimlighet; abnormitet eller rubbning.


Anomalin. Hervé Le Tellier är vinnare av Goncourt-priset 2020 och utnämnd till New York Times Best Thriller of the Year 2021!

En brokig skara människor, som alla bär på en hemlighet, en sorg, en dröm. Bland dem: Blake, professionell yrkesmördare som på kvällarna åker hem till sin familj och äter vegetariskt. Slimboy, nigeriansk mega popstar som tröttnat på att leva i en lögn. André, berömd arkitekt i slutet av sin karriär som inser att hans för unga flickvän är på väg att lämna honom. Och så Victor, självmordsbenägen författare som helt oväntat får en enorm framgång.

I juni 2021 hamnar samtliga på samma flyg från Paris till New York, och deras öden vävs samman. Något fullständigt ofattbart händer, som tvingar alla att konfrontera den delen av sitt inre som man inte riktigt får fatt på. Något som de främsta matematiker och fysiker som tillkallas på plats av FBI inte förmår förklara. Alla trodde sig leva ett dubbelliv, ingen av dem förstod hur rätt de hade.  Anomali är en mästerlig roman där logik brottas med det obegripliga, där simulationsteorin och kärlek i alla dess former tvingas samsas. En thrillerliknande roman som utforskar det mänskliga psyket på ett fyndigt och genomgående spännande sätt.

"Anomalin är en världsroman, ett makalöst litterärt fenomen som rycker tag i en och får en att sväva till otroliga höjder." - Elle Magazine


Bokcirklarna!

Bokhandelns vänner!

Tfn 0708 905 731 

Info😏 roslagensbokhandel.se 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...