måndag 14 november 2022

Dikter. En antologi för Ukraina.

Dikter. En antologi för Ukraina. 


Dikten har i alla tider kunnat tradera motstånd och medmänsklighet. Den kan vara en öppen, sårbar plats där man kan andas, mötas. En fri dikt är i sig själv ett försvar för det fria ordet. 

Detta är några av tankarna bakom det upprop som poeterna och denna boks redaktörer, Karin Brygger och Helga Krook, skickade ut på fjärde dagen av Rysslands folkrättsvidriga krig mot det fredliga Ukraina. 

Med denna antologi visar 102 poeter och översättare på många olika språk sitt stöd till det ukrainska folket. Allt är nyskrivet eller nyöversatt.

#bokhandlerskan i #roslagensbokhandel #norrtälje blir glad i hjärtat av den här utgivningen. För #Ukraina. Text efter text. Sida upp och sida ner påminner den oss om liv, sorg, glädje och hopp.

Häromåret gav #svenskapen ut #ettåribelarus En fantastisk bok med krönikor, artiklar och poesi från det ickevåldsliga upproret i #Belarus. Vi läste och talade om den i bokcirklar och lärde oss mer om människors motståndskraft. Texterna fyllde oss med magi, sorg och förtvivlan. De gjorde oss uppmärksammade på människor och barn som lever mitt i bedrövelsen. Det är en mycket bra bok.

Nu dags för #poesi och Ukraina.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...