lördag 24 september 2022

Papporna, sönerna, våldet. Beata Hansson och Vesna Prekopic.

 Papporna, sönerna, våldet. 

Beata Hansson och Vesna Prekopic.


Media visar upp bilder på mammor som nattvandrar, mammor som uppvaktar politiker, mammor som skapar nätverk. Mammor som försöker skydda sina barn. För varje skjutning växer mammornas börda av vanmakt och sorg.

Men var är papporna? Var är männen, de unga pojkarnas förebilder? Vad har papporna för roll för det våldsförebyggande arbetet? Vi vet att de finns och att de är minst lika förtvivlade. Men de hörs inte.

I reportageboken Papporna, sönerna, våldet träffar vi poliser, socialarbetare och eldsjälar. Men framförallt pappor, som får komma till tals utan att vi avbryter dem. Gamla som unga, några med kriminell bakgrund, andra som aldrig trampat på fel sida om lagen. Några är födda i Sverige, andra inte. Men varje pappa har sin historia att berätta.  



Bokhandelns vänner september 2022.

Bokhandelns vänner oktober 2022.

Demokratiska samtal 2022.




Visst är du medlem i bokhandelns vänner?

Mer info & rabatter här; 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/p/prisnedsatt-for-dig-som-ar-bokhandelsvan.html




Papporna, sönerna, våldet. 

Jacob säger: "Det är väl det som är kärnan i min historia. Arvet jag har fått med mig från min dysfunktionella familj har präglat mitt liv. Man säger ju att det tar sju generationer innan ett trauma har försvunnit från en familj. Min familj har ju fört vidare både kriminalitet och missbruk i generationer. Tills nu. För att jag bestämde mig för att klippa det bandet. "

Det är människor det här handlar om, inte bara hårdare straff. En son, en pappa, en dotter, en mamma, en vän, en kärlek - en människa. Kan vi prata om det här onsdag 26/10-22, kl 1730 i bokhandeln i Norrtälje? 

Kom (genast) till bokhandeln och anmäl dig, säg: hej, jag vill vara med och prata och fundera över det här med våld, kriminalitet, dödsskjutningar, rädsla, straff, förebilder, arv och miljö och allt varför och hur som uppkommer i samtalet kring det. Är grejen verkligen hårdare straff eller är annat fokus ska läggas på? 


Onsdag 26 oktober 2022, kl 1730-1900.

Demokratiska samtal; Är lösningen verkligen hårdare straff?

Vi talar utifrån boken Papporna, sönerna, våldet.

Inbjudan här; 

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/demokratiska%20samtal







Demokratiska samtal.

Bokhandelns vänner oktober 2022.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...