torsdag 29 september 2022

26/10-22. Det är människor det handlar om. Kan vi prata om det här?


Är hårdare straff lösningen på problemet? 

Ja, om man lyssnade på partiledarna och läste affischerna inför valet, så var det där allt fokus låg. Hårdare straff! Jag tänker att det antagligen finns fler frågor att begrunda när vi talar om kriminalitet och trygghet i samhället. 


Skola, tillhörighet, att bli sedd och lyssnad på, hur vi deltar i samhället, kompisar, vem som ser dig och ser till att du är trygg, rättskänsla, tron på samhället, det gemensamma ansvaret, vilken hjälp var och en behöver, att lägga av att sprida rädsla mellan folk, med mera, kanske är saker av betydelse innan det grövre trasslet infinner sig i livet. När vi bygger murar om vårt egna, inte ser människorna runt omkring eller fattar att de är som du och jag, så kommer rädslan krypande. Det skapar förstås sämre samhällen. Det är där du och jag, våra barn och barnbarn och alla runt omkring, ska bo och leva. 


Vem och varför blir en människa involverad i droger och annan brottslighet? Varför hamnar han/hon i de kriminella gängen? Hur kan vi hindra att ytterligare ett glin eller ung människa hamnar där, till skada för sig själv, alla anhöriga och hela vårt samhälle? 


Skola, omsorg, kyrka, närstående, varje vuxen i samhället - du och jag - måste väl ändå gemensamt ha ett ansvar för hur vår plats, vårt hemma, ser ut. Hur gör vi det?


Det är människor det här handlar om. En son, en pappa, en dotter, en mamma, en vän, en kärlek - en människa. Kan vi prata om det här? 



Onsdag 26/10-22, kl 1730 i bokhandeln i Norrtälje. Kom (genast) till bokhandeln och anmäl dig, säg: hej, jag vill vara med och prata och fundera över det här. 


Mer info här; https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/demokratiska%20samtal





#Pappornasönernavåldet   #BeataHansson   #VesnaPrekopic. #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs   




Senaste nytt för bokhandelns vänner hittar du
vid fliken bokhandelns vänner i övre kanten av hemsidan.

Välkommen!


Demokratiska samtal.

Bokhandelns vänner september 2022.

Bokhandelns vänner oktober 2022.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...