lördag 3 september 2022

Slugger - Torbjörn Flygt


Slugger - Torbjörn Flygt

Torbjörn Flygt har med romansviten som inleds med Augustprisade Underdog (2001) och fortsattes med Outsider (2011) gjort något unikt i dagens prosa, han har skildrat femtio år av svenskt liv, svensk mentalitet och samhällsomdaning genom en familj i Malmö, ett halvt sekel sett genom Johan Krafts ögon i tre fristående romaner med en gemensam rollista, men där biroller och huvudroller kan byta plats mer varandra.

I Underdog var Johan Kraft en ung man på väg ut i livet med spänst i stegen, i Slugger möter vi en tunnhårig familjerättsjurist, som förlorat sin syster och börjat tvivla på mycket i sin tillvaro, över vart han själv och samhället är på väg. Han är en man med vardagsveck i pannan och en oro för att relationer har gått så snett att de kanske inte kan repareras.

Men riktigt så enkelt är det nog inte heller. Johan Kraft är, som de flesta av oss, en man som pendlar mellan tacksamhet och frustration, som lika mycket känner en sorg över det liv som inte blev, och en glädje över det liv som blev.

Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott som författare med romanen Underdog, som belönades med Augustpriset 2001, och som fick sin fortsättning med Outsider 2011. Han har sammanlagt givit ut tio romaner, senast Släkte (2019), och ett par böcker för barn.
Nyutgivet september 2022. Erbjudande till dig som är medlem i bokhandelns vänner i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje!

Du erbjuds att köpa följande nyutgivna böcker till rabatterat pris under september 2022; 
  •  Mitt stora vackra hat av Elisabeth Åsbrink 
  •  Slugger av Torbjörn Flygt 
Erbjudandet gäller även vid beställning (alltså om boken har tagit slut i butiken). (Välkommen till butiken för prisuppgifter för dessa böcker.)


För dig som ännu inte är medlem i bokhandelns vänner hittar du info om detta här; https://bokbloggerskan.blogspot.com/2022/08/bokhandelns-vanner.html 

Andra erbjudanden för dig som är medlem i bokhandelns vänner;  https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/bokhandelns%20v%C3%A4nnerInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...