torsdag 9 maj 2019

Den som lever stilla - Leonora Christina Skov


När författaren Leonoras mor dör beslutar hon sig för att skriva den riktiga historien om sig själv. Det handlar om den ensamma Christina som har en plan: om hon bara uppför sig ordentligt och inte gör sin mamma ledsen eller sin pappa arg, kanske de kan älska henne.

Det handlar om den unga litteraturstudenten Leonora som till sina föräldrars förskräckelse förälskar sig i en kvinnlig präst. När du når botten ska du nog se att du kommer hem igen, säger hennes far. Men Leonoras livslust är stark.

Den som lever stilla är en berättelse om att mista allt och om längtan efter moderskärlek långt efter dödens inbrott.

Samtalen om böckerna gör skillnad - ja, den här boken ligger nu på vårt bokvalsbord för bokcirklarna i bokhandeln. Vi tänker att den tål att läsas och att det finns gott om samtalsämnen i den.

I gårdagens bokcirkel - där vi talade om Nina Wähäs Testamente - fikade vi, förstås. Det gör vi alltid i cirklarna numera. Någon av cirkeldeltagarna tar med sig tilltugg och jag ordnar kaffe & te. Gårdagens tilltugg bestod av en alldeles ljuvlig choklad/kladdkaka. Man får förstås vara försiktig med vad man stoppar i sig, men en sådan ljuvlighet kan man inte avstå. Så fint. Så gott.

Och så fina samtal det blir.

Så innerligt glad man blir!

A.. 


Hör av dig om du vill vara med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...