tisdag 28 maj 2019

Trädens liv - Jen GreenTrädens liv.
Skogens magi och mysterium.
Jen Green
Lind & Co
(Åldersklassifikation 6-9 år)


Här gör vi ett besök i skogens magiska värld, så fin, så fin!

I den här magiska boken får du lära dig massor om trädens gåtfulla liv. Här finns bilder och beskrivningar som få oss att tappa andan. Vilken underbart förundrande värld - ja, den måste vi förstås vara rädd om, inte förstöra. Bokens illustrationer och text är verkligen något att lägga tid och lust på. Den är riktigt fin.

- Visste du att träd kommunicerar med varandra? Att de tar hand om sin familj? Och att de kan känna igen djur på deras saliv?

Trädens liv - Skogens magi och mysterium tar oss med på en upptäcktsresa genom flera av världens träd och visar hur speciella och komplicerade träden och dess värld är. Varenda del av trädet spelar en viktig roll för ett träds liv och fortlevnad, från den högsta grenen med dess blad längst ner till det vindlande rotsystemet.

Här kan du läsa om hur träden varnar varandra för fiender, hur de minns det förgångna och hur de förutspår framtiden.

I boken möter du träd från hela världen och får lära dig fakta både om träden, om miljöerna de bor i och varför de är så viktiga för oss och jorden.

Trädens liv är en riktigt fin bok!

Gillar du och ditt barn skog, natur och vår omgivande natur - så är detta en bok för dig. Ja, det kanske kan vara en bok som du kan läsa tillsammans med ditt barn eller ditt barnbarn. Som är bra att tala om, tillsammans.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...