lördag 18 maj 2019

Aysa i simhallen - Therese Alshammar


Simdrottningen Therese Alshammar barnboksdebuterar tillsammans med den välkände illustratören Jonas Burman.

I boken Aysa i simhallen flyter fakta och fantasi samman i en inspirerande berättelse om lek, vattenvana och simkunnighet.

Fyraåriga Aysa älskar att vara i simhallen. Att plaska, skvätta och doppa sig i den kluckande bassängen. Bara en sak är dumt med vatten. Att simma. Varje gång Aysa försöker så sjunker fötterna bara till botten. Tänk om hon kunde lära sig!

Therese Alshammar delar med sig av en hemlig värld under ytan, där ljuden låter annorlunda och kroppen känns lätt och smidig. Både text och bild genomsyras av en glädje till vatten som är svår att motstå. Man vill bara hoppa i!

I Aysa i simhallen får läsaren vara med om glädjen och stoltheten över att lära sig något efterlängtat, samtidigt som berättelsen bjuder på lekfulla flytövningar att prova själv.

---- ---- ---- ----

Oj, säger jag här. Det här var en fin bok för barn som ska börja lära sig att simma, vara i badhuset och se och förstå vad som händer där. Therese Alshammar vet helt uppenbart vad hon talar om och illustrationerna av Jonas Burman kan ge mängder av samtal.

Jag blir varm i själen när jag läser texterna och jag betraktar bilderna. Boken skapar glädje och kunskap om viktiga frågor - som t ex barnets vistelse i badhuset, att duscha först, att basta, att lära sig simma, att dyka, bottna eller inte, kompisar, simglasögon och att man kan halka om man springer.

En superfin bok för små fantastiska badglin i åldern 3-6 år.

Vi har den i bokhandeln, ja!

Pepp!

A..
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...