tisdag 21 maj 2019

Agathe - Anne Cathrine Bomann


Agathe - Anne Cathrine Bomann - blev valet i gårdagens bokcirkel!

En livstrött psykiater i 40-talets Paris räknar dagarna till pensionen. Men allt ställs på ända när han motvilligt tar emot en ny patient, en ung kvinna som absolut vill gå i terapi hos just honom. Samtalen med patienten Agathe får honom allt mer ur balans, vem av dem är det som behöver hjälp egentligen?

Kärlek, död, livsglädje och ensamhet - med lätthet och glimtar av lågmäld humor hanterar Anne Cathrine Bomann livets stora frågor i denna vackra, lilla debut.

Vi väljer Agathe - Anne Cathrine Bomann efter läsning av Ett system så magnifikt att det bländar - Amanda Svensson. Vi går från tungt och tjockt till lättare och tunnare. Det är som om vi ibland behöver något som ter sig lättare än det tidigare, så att boken inte blir något vi måste ta oss igenom.

Vi läser för att vi vill. Vi läser för samtalet - och för att samtalet ska kunna flöda i rummet kring de frågor som finns i boken. Ja, vilka frågor dyker upp när vi läser Agathe? Det återstår förstås att se.

Vi sätter av ca 1 ½ timme för bokcirkelsamtalet. För att vi i lugn och ro ska hinna samtala klart, välja en ny bok och ett nytt datum. Tanken är att vi prioriterar läsningen, tiden och samtalet - för att det ska vara ett bra och inspirerande möte. När samtalet är klart väljer vi nytt - bok och datum - och det är de som är där och på plats som deltar i valen.

Det går förstås bra att smita iväg, om man så måste, medan den kvarvarande gruppen fortsätter samtalet i lugn och ro tills det är färdigt. De som är kvar när samtalet är slut får förmånen att välja nästa bok till läsning och datum för samtal.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...