lördag 29 april 2023

15/6-23; Vi spelar spelet Dictator of Sweden


Vad; Vad säger vi om frågor om demokrati? Hur tänker vi? Hur lyfter vi frågorna? Är den i fara? Kan den stjälpas? 


När; 15/6, kl 1800.


Samtalsform; Vi spelar spelet Dictator of Sweden och pratar om frågorna som uppkommer. 


Dictator of Sweden handlar om hur någon kan bli Sveriges första diktator genom att steg för steg montera ner våra grundläggande fri- och rättigheter och sakta men säkert förgöra landets demokrati. Spelet handlar också om hur ett sådant scenario kan undvikas genom att människor väljer att stå upp för demokratin och stärka dess motståndskraft. Om tillräckligt många väljer att inte ta våra grundläggande fri- och rättigheter för givna, synar de som hotar demokratin och agerar tillräckligt fort blir det svårt för någon att bli Sveriges första diktator. Vilken sida står du på?


Antal personer; 5-8 personer. (minst 5 personer, max 8 personer)


För vem. För dig som månar om demokratin, funderar kring hur den står sig eller om den balanserar på en skör tråd. För dig som vill prata om demokratifrågor med andra.


Var; Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje 


Föranmälan till bokhandeln, ja. Tfn 0708905731, info@roslagensbokhandel.se  Vi behöver vara minst fem och max åtta för att spelet ska kunna spelas


Kostnad; 99 kr för dig som är medlem i bokhandelns vänner, 149 kr för icke medlem. Fika ingår. Swisha till nr 123 075 37 15 (Roslagens bokhandel).



Arrangör; Mångfald Tillsammans





Deltagare; Eva KB, Gisela MD, Michaela C, Britt J & Marie N.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...