söndag 2 april 2023

Att samarbeta...

 Att samarbeta är att se andra och ge mer till fler. Det är att ta tillfället i akt att uppmärksammas fler personer, organisationer och företeelser. Berätta att och hur ett samhälle hänger ihop. 

I bokhandeln arrangeras många sammankomster. Vi möts för poesi, boksamtal, föreläsningar och samtal om olika sakfrågor. Jag samarbetar gärna med andra, sådana som kan och vill. Som ser fördelar med mer kunskap och nya människor. 


Nyligen pratade vi om insekter. Den ideella föreningen Gröna kvinnor ansvarade för föreläsaren, jag bjöd in, Naturskyddsföreningen bidrog till informationsspridning och vi höll till hos Cafe Rekommenderas. Vi fyllde lokalen med glädje och fick med oss inspiration och lust. 


Cafe Rekommenderas har fika och mat. De är proffs på det. De hanterar stolar, bord, en schyst lokal, projektor och duk för text och bild och vi andra kan ägna oss åt det vi är duktiga på. Någon kan prata om humlor, någon annan litteratur, en tredje samordnar och ytterligare en annan hjälper till med spridning. Det ger fler möjlighet att upptäcka vad var och en gör och vi kan ge mer tillsammans än vad för sig. Det är vackert, tycker jag. 


Jag vill gärna samarbeta mer, tex med Naturskyddsföreningen, bibblan, museerna i Norrtälje, Gröna kvinnor, Trädgårdsföreningen, Cafe Rekommenderas, Roslagen Kalevala och andra finska föreningar, PRO och andra pensionärsföreningar, Synskadades riksförbund och andra föreningar och organisationer som är en aktiv del av samhället. 


Min önskan är mer kunskap, fler människor tillsammans och glädje i folkbildningen. Vad sägs om en föreläsning i veckan, eller i varje fall varannan, om ett ämne som vi är nyfikna på. Kanske en förening, en bok eller ett naturfenomen? 


Sol, vatten, vind, löpning, trädgård, deckare, el och energi, skog, jämställdhet, granbarkborrar, naturreservat, barnböcker, författare, skrivande, kortspel, schack, resor, att cykla, vandra, psykisk ohälsa, mat och klimat, ja, säg du, vad vill du veta mer om? 


Anette Grinde 

Tfn 0708905731 eller mail info@roslagensbokhandel.se 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje 






Onsdag 19/4-23, kl 1815. Att vara följeslagare. 
Följeslagare från hela världen har rest till Israel och Palestina 
- genom det ekumeniska följeslagarprogrammet - 
för att genom sin närvaro bidra till att vidga handlingsutrymmet och 
ge hopp och stöd åt människor att verka för fred och försoning. 

 Ann har varit följeslagare i Israel/Palestina nyligen, 
och kommer nu till oss för att visa bilder och berätta om sin vistelse.

Kostnadsfritt (förutom fikaköp på platsen för samtalet). 
Föranmälan krävs till bokhandeln.


Lördag 22 april 2023, eftermiddag
om konstnären och författaren Gunnar Brusewitz på bibblan
bokhandlerskan medverkar på Norrtälje Stadsbibliotek


Söndag 23 april 2023, eftermiddag.
Bokhandlerskan dukar upp ett bokbord i RIMBO, när 
Rimbo Kulturscen har en föreläsning om poesi, mm på kulturhuset Opalen.
Det blir kul, eller hur? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...