torsdag 27 april 2023

Beslutet. Karine Tuil.

 

Beslutet. Karine Tuil. (20230411)


Alma Revel, 49 år, är en aktad och ambitiös domare specialiserad på terrordåd vid Paris tingsrätt. Utöver en omänsklig arbetsbörda brottas hon dagligen med motstridiga känslor, och varje beslut hon fattar kan få dramatiska följder för samhället, för offrens anhöriga och inte minst för henne själv. Alma rör sig sällan utan sina livvakter. 

Maj 2016. I en särskild säkerhetsinrättad avdelning av Paris tingsrätt sitter en ung man häktad, misstänkt för att ha anslutit sig till Islamiska Staten i Syrien. Alma måste fatta beslut om huruvida den misstänkte ska åtalas eller släppas. Vilket beslut är det rätta? Och vad betyder egentligen rätt beslut ? Rätt för vem? För den häktade? För samhället eller för hennes samvete? Vad väger tyngst: hennes intuition eller behovet att till varje pris skydda samhället? 

Ovanpå detta professionella dilemma läggs en privat kris: hennes långvariga äktenskap med en avdankad författare knakar och hon kastar hon sig in i ett passionerat förhållande med den misstänktes försvarare. Förnuft eller vanvett, lust eller ansvar   de val hon gör riskerar att rasera både hennes eget liv och landets säkerhet. 

Med den här romanen tar Karine Tuil oss med till kampen mot terrorism och rakt in i de mörkaste skrymslena av människans inre, där hon också hittar både skönhet och hopp.  Kärlekshistoria, juridisk thriller och samtidsskildring   det här är en bok som lyckas med konsten att engagera i svåra frågor utan att ta parti, som ställer saker på sin spets och som lockar till både läsning och eftertanke.



#Beslutet #KarineTuil #roslagensbokhandel #kulturtorget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...