onsdag 23 november 2022

Bröst & ägg. Mieko Kawakami.


Vad är det med kvinnorna i familjen Natsume? Varför vill Makiko operera brösten? Varför har hennes tonårsdotter Midoriko slutat prata? Och varför har Natsuko börjat fundera på att skaffa barn på egen hand?

Mieko Kawakamis roman Bröst och ägg är den aspirerande författaren Natsuko Natsumes berättelse om sig själv, sin syster och sin systerdotter, som alla tre försöker hitta ett sätt att vara kvinna i det moderna, urbana Japan.

"Jag kommer aldrig att glömma hur paff jag blev när jag läste den här romanen första gången. Den är hisnande." 
Haruki Murakami

Mieko Kawakami (född 1976 i Osaka) debuterade som poet 2006, men var redan då känd popsångerska och bloggare i Japan. Idag är hon en högt ansedd och bästsäljande författare, belönad med flera av landets största litteraturpriser. Bröst och ägg provocerade det konservativa Japan med sin öppenhet kring den kvinnliga kroppen, men gjorde samtidigt Mieko Kawakami till en ikon i de yngre generationerna. Under de senaste åren har hon också blivit ett internationellt fenomen som översätts världen över.

Yukiko Duke är journalist, författare och över­sättare. Hon har översatt en lång rad japanska författare, däribland Haruki Murakami och Kenzaburo Oe.


Till bokcirkelbordet i bokhandel. Vill du vara med i våra samtal, så hör av dig till bokhandeln! Vi har plats för dig som vill tala, fundera, lyssna och delta! 


#bröst&ägg  #MiekoKawakami  #YukikoDuke  #tranan  #roslagensbokhandel  #kulturtorget  #platsendärsamtalförs 
20221123. Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje är till salu. Titta in i butiken om du är en seriös spekulant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...