onsdag 18 januari 2023

Trollnatt. Emelie Kempe. Katarina Vintrafors. (6-9 år)

 Liv bor med mamma vid Siljans strand, granne med skogen där fåglar, träd, bär och svampar finns. Skogen är stor men rolig och Liv vet hur man ska bära sig åt för att vara säker om något oförutsett händer. Som att krama ett träd, ropa och stanna kvar där man är. 

 En dag när Liv är med mamma i skogen händer just det som inte får hända. Liv kommer bort. Men genom att behålla lugnet och göra rätt saker reder hon upp situationen. På köpet får hon också några oväntade vänner.  

 Emelie Kempe har skrivit en klok och engagerande nutidssaga där flickan Livs äventyrslust och kloka råd från mamma leder till att hon reder upp en jobbig situation på allra bästa sätt. Boken är illustrerad av Katarina Vintrafors.


 Ja, mina barnbarn är inte riktigt 6 år än, men den här ska bli roligt att läsa för dem när de kommer dit. Färg, fina illustrationer, klokskap, bus och fantasi är roligt. Den här kan man ha som grund för samtal om att inte gå ifrån sin mamma eller pappa i skogan, att inte rusa på utan istället se att mamma eller pappa inte hamnar på efterkälken. 

Det är roligt att se att det finns väldigt snälla och fina troll i skogen. Sån´t blir man helt enkelt väldigt glad av. Jag gillar också de där små faktarutorna i slutet av boken, de är superbra att prata med glinen om. 

Har du en 6-åring hemma hos dig? Då kan det här vara boken för dig!

Pepp!#roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs #trollnatt #emeliekampe #katarinavintrafors #whipmedia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...