måndag 22 mars 2021

Små människor, stora drömmar


Små människor, stora drömmar. Greta Thunberg (3-7 år)


När Greta var liten hade hon stora drömmar om vad hon ville bli när hon blev stor. En dag hörde hon talas om klimatkrisen som kunde förstöra hela planeten. Vad skulle hända med hennes och alla andra barns framtid då?

Så började Gretas resa och kamp för klimatet som engagerat och inspirerat miljontals barn och vuxna över hela världen. Det blev starten till en ännu växande rörelse och allt började med att Greta bestämde sig för att ingen är för liten för att höja sin röst och stå upp för sin framtid. Greta har på bara några år blivit en världskänd inspiratör och klimatkämpe.
 
Små människor, stora drömmar är unikt illustrerade böcker om inspirerande kreatörer, forskare och andra förebilder.



Små människor, stora drömmar : Anne Frank (6-9 år)


Anne Frank föddes i Tyskland och växte upp i en varm och kärleksfull familj. När andra världskriget bröt ut tvingades familjen fly till Amsterdam där de levde gömda i ett dolt rum under flera år. Som 13-åring började Anne skriva dagbok. I den skrev hon om rädslan att familjen skulle bli upptäckta och arresterade, men även om tron på människors godhet och hoppet om att kriget en dag skulle få ett slut.

Anne Franks dagbok beskriver också hennes drömmar om ett bättre liv. Genom vackra och starka illustrationer är boken en påminnelse om det fruktansvärda som Anne, hennes familj och hundratusentals andra utsattes för under andra världskriget.

Boken om Anne Frank är också en påminnelse om att drömmar kan leva vidare även när vi själva inte finns kvar att drömma dem.




#bookmarkförlag #småmänniskorstoradrömmar #annefrank #gretathunberg #boktips #mittroslagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...