fredag 30 oktober 2020

Tack, ni fantastiska samtalsmänniskor..


Vi talar om folkhemmet och människorna. Vi talar om Ragnar, Svea, Erik och Elsa. Karaktärernas egenskaper syns tydligt i deras sätt att vara. Genomgående ser vi hur hon agerar. Vi ler och funderar. Samtalet är lugnt utan hjärtslitande frustration. 

Vi sitter runt bordet - med gott avstånd från varandra. Avståndet är viktigt i dessa coronatider. Den som är sjuk stannar förstås hemma.

Vi talar (oftast) en och en, försöker avstå från att avbryta. Ibland tycker vi olika men vi är inte där för att övertyga varandra att vi har rätt. Kanske kan alla ha rätt? Vi anstränger oss för att lyssna, för att förstå vad den andra säger och tycker. Vad menas med det? Om jag tänker så här, hur tänker ni då?

Idrott. Språk. Ungdomar. Skräddarsydda kläder. Ätstörningar. Att lämna hemmet. Cirkelns slutenhet. Hur olika vi är som människor - även i en familj. Vi talar om självklarheten i att man tar hem sin cykel - även om det är uppför, cykeln är låst och man är trött. Är det bestämt, så är det bestämt. Vi talar också om det där svåra, att läsa en fiktiv roman eller att tänka att det handlar om författaren - att skilja på det ena och det andra. 

Ja, ämnena är många, funderingarna breda eller smala och det skapar skav i våra huvuden. Det är ren samtalsmagi. Så himla fint, ja, så himla fint. 

Tack, ni fantastiska samtalsmänniskor för ett lugnt och livgivande samtal om en bok vi alla har läst. De lugna samtalen där vi lyssnar till vad var och en har att säga är verkligen guld för själen. Tack. 

Håll distans och njut av dagen! 

A..








#lenaandersson #dottern #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #bokcirkeln #bokalsbordet #välkommentillbokhandeln #sensusnorrtälje 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...